Szifon tisztítása

Ha nem folyik le a víz a mosdóban, mosogatóban, vagy a fürdőkádban, zuhanyzóban akkor valószínűleg eldugult a szifon. Szifon tisztítás 0-24 éjjel, nappal, Budapest és Pest megye területén duguláselhárító gyors szolgálat, hogy ne Önnek kelljen vele szenvedni. Olcsó árak, hívása után gyorsan a helyszínre érünk.

A szifon tisztítás a hagyományos szétcsavarozható lefolyó szifonok esetén elvégezhető házilagos módszerekkel is. Vagy szétcsavarozzuk és kitisztítjuk, ha hozzáférünk, vagy ha van lefolyótisztító hajlékony kábelünk, azzal is megkísérelhetjük a szennyeződés eltávolítását.

Ha nem csak a fürdőkádban vagy a zuhanyozóban, hanem a mosdókagylóban is rosszul folyik le a víz, akkor a dugulás olyan mély ponton található a szennyvíz csőben, hogy a zuhany, a fürdő és a mosdó lefolyói már be vannak kötve. Ezért a lefolyótisztítást a megfelelő lefolyótisztító kábellel végezze el a mosdókagyló szifon után, mivel ott könnyen eltávolítható a szifon és a falon lévő csőhöz könnyű hozzáférni.

A zuhany vagy kád lefolyójának tisztítása gyakran komoly kihívást jelent, mivel a szifon a mosogatóval ellentétben nem szabadon hozzáférhető. Általában valamilyen rejtett nyílást alakítanak ki, ahol egy kis ajtó kinyitása után hozzáférünk a szifonhoz és ki tudjuk takarítani. A szifon a zuhanytálca vagy ennek megfelelően a fürdőkád alatt található. A mosdókagyló szifonhoz hasonlóan szagzárként szolgál a szennyvízlefolyó után, ezért nélkülözhetetlen. Ugyanakkor az idegen testek, különösen a haj, U-alakja miatt megtelepednek a kanyarban, és eltömődést okozhat. A jó hír a következő: Ha a szifon az oka a lefolyó dugulásának, viszonylag könnyen eltávolítható belőle a szennyeződés. Az első lépés attól függ, hogy melyik szifon modell van beépítve.

Lefolyó dugulások régebbi zuhanyzókban és fürdőkben

A régi zuhanytálcákba, fürdőkádakhoz sokszor klasszikus U szifont szerelnek be, ahogy a mosdókagyló aljáról ismerjük. Ezeket a zuhanytálcákat és kádakat arról lehet felismerni, hogy a fürdőszobában valamivel magasabban helyezkednek el, mint a padló. A lefolyó általában egy klasszikus szűrőből áll, 6 lyukkal. Középen egy hornyolt csavar található. Ezt nem szabad megnyitni.

Soha ne nyissa ki ezt a belső csavart a lefolyóban a cső tisztításához! Ennek az az oka, hogy a lefolyót a tömítéssel ellátott csavarral a zuhanytálcához vagy kádhoz csavarják. Csavarja ki a csavart, ami a kád lefolyóját is meglazítja. A tömítés gyakran eltörik és ki kell cserélni, különben a víz beszivároghat a kád és a lefolyó közé. Ez a víz ekkor nem a lefolyócsőbe kerül, hanem a téglafalhoz vagy a zuhany vagy kád alatti padlóra, és ott komoly vízkárokat okozhat!

Ha a lefolyó dugulása a zuhany vagy kád szifonjában van, használja a speciálisan kialakított, nagyon egyszerű szifonkábelt. Mindössze 6 mm széles, 40 cm hosszú és rendkívül puha és rugalmas. A vékonyabb huzal miatt érezhetően puhább, mint a 6 mm x 1,5 m-es változat. A kis drótvég teljesen elegendő a szőrszálak kilazításához, sőt kihúzásához is. Mivel 6mm-nél nagyon keskeny, a lefolyószűrő kis furataiba is belefér.

Ha egy régi zuhany vagy fürdőkád szifonja nem fogja meg a szennyeződést akkor a dugulás a szifon utáni csőszakaszban keletkezik. Mivel a csőtisztító spirálok általában nem férnek át a szifonon, ezért sajnos gyakran szét kell szerelni, hogy eljussunk az elzáródáshoz. A zuhanyozókban vagy kádakban erre általában van egy úgynevezett szerelő nyílás. Ezek a lefolyó oldalára erősített lapok, amelyeket el lehet távolítani, vagy ki lehet nyitni, hogy elérjük a szifont. A legjobb módja annak, hogy kopogtatással találja meg őket: Mivel a csempe alatti tér üreges, az ellenőrző nyílás egyértelműen azonosítható az üreges kopogtatással. Ez a csempe például egyszerű fémkampókkal rögzíthető, de ragasztható is. Ha ezek a fém kampók oldalra hajlottak, a csempe eltávolítható és a szifonhoz hozzáférünk. Ezután, ha levesszük a szifont a lefolyótisztító kábelt a szabad szennyvízcsőbe vezethetjük. A rendszer összeszerelésénél fontos megjegyezni, hogy a tömítéseket esetleg cserélni kell. Ha kétségei vannak, néhány napig figyelje a szifont és környékét, hogy ellenőrizze, nincs-e szivárgás.

Lefolyódugulások a modern zuhanyzókban és fürdőkádakban

A modern zuhanyzók és kádak lapos szifonnal rendelkeznek. Arról ismerheti fel ezeket a zuhanytálcákat és kádakat, hogy szinte padlószinten vannak. A lefolyó nem egy „klasszikus” modell, látható szűrővel, hanem általában kerek, krómozott műanyag kupakkal van lefedve, ami lehúzható. A látható lefolyó belső részében műanyag csapda van. Ez kihúzható és tisztítható. Az immár teljesen szabaddá vált lefolyóban kézzel tapintható, hogy hol található oldalt a lefolyócső nyílása. Higiéniai okokból gumikesztyűt kell viselni. Az oldalsó nyílásba lefolyótisztító kábelt lehet bedugni, ha az elzáródás mélyebb. Ennek legjobb módja, ha fúróhegyes lefolyókábelt vagy kefével ellátott lefolyókábelt használ.  Soha ne lazítsa meg a csavarokat, még lapos szifonnál sem, mivel a lefolyó is a lefolyócsőhöz van rögzítve és szivárgás léphet fel!

Mosdó, mosogató szifon tisztítás

A mosdó és mosogató szifonok általában a mosdó vagy mosogató alatt vannak felszerelve menetes csavarokkal, amelyek kézzel is kicsavarhatók. Ha egy vödröt teszünk a szifon alá akkor kicsavarozhatjuk a szifon csavarokat és ki tudjuk belül tisztítani. Ezekben középen szokott lenni a cső amelyik majdnem leér a szifon aljáig. A cső mellett kívül feljövő víz zárja le a szagokat miközben a lefolyik a külső szennyvízcső felé. Ha kivesszük a szifont a falból akkor hozzáférünk a lefolyó részhez és ki tudjuk tisztítani a szennyvízvezetéket is.

Természetesen, ha nem boldogul, vagy csak nem szeretne duguláselhárítás, lefolyótisztítással foglalkozni, hívjon bennünket Budapest és Pest megye területéről bármikor.

Kapcsolódó bejegyzés

  • Csatornatisztítás árakCsatornatisztítás árak Csatornatisztítás olcsón Budapest és Pest megyében. Éjjel, nappal 0-24 SOS non-stop. Hívjon azonnal, ha csatornatisztításra van szükség. A csatornatisztítás ára Budapesten 25.000Ft-tól elérhető. Ha felhív valamint elmondja, hogy milyen elvégzendő feladat van, azonnal árajánlatot adunk. Ha sürgős akár fél óra alatt a helyszínen vagyunk. Nyilván ez függ a forgalomtól is. Befolyásolhatja, hogy éppen milyen munkán dolgozunk. Csatornatisztítás budapest és környéke akár azonnal, […]
  • Csatornatisztítás BudapestCsatornatisztítás Budapest Csatornatisztításra van szüksége Budapesten vagy Pest megye területén? Hívjon bennünket vagy kérjen árajánlatot. Vállaljuk a csatornák teljes tisztítását, fertőtlenítését. Ha eldugult a csatorna hívhat bennünket 0-24 éjjel, nappal és segítünk a dugulás elhárításában. A csatorna tisztítása házilag néhány módszerrel megvalósítható, de fontos figyelembe venni, hogy súlyosabb dugulások esetén vagy ha nem biztos a teendőkben, érdemes szakember segítségét kérni. Ilyen esetben mindenképpen […]
  • Csatornatisztítás házilagCsatornatisztítás házilag Csatornatisztítás otthoni környezetben néhány egyszerű módszerrel elvégezhető. Viszont a szakszerűtlenül végzett tisztítás nagyobb problémát okozhat, mint előtte volt. Ha komolyabb problémád van a csatornákkal, érdemes szakember segítségét kérni. A csatornák helytelen tisztítása vagy karbantartása károkat okozhat a csatornarendszerben. Az alábbiakban néhány módszer a csatornatisztításhoz. Csatornatisztító nagynyomású mosó vagy tisztító spirál használata. A legegyszerűbb módszer […]
  • Tippek és trükkökTippek és trükkök Milyen vegyi anyagokkal lehet kipucolni a lefolyót? A lefolyók tisztítása során bizonyos vegyi anyagok hatékonyan segíthetnek a lerakódások, szennyeződések és dugulások eltávolításában. Az alább felsorolt vegyi anyagok néhány példa, de fontos megjegyezni, hogy ezek erőteljes anyagok lehetnek. Ezért mindig ügyeljünk a megfelelő biztonsági intézkedésekre. Kövessük az adott termék használati útmutatóját. Lefolyótisztító szerek A lefolyótisztító szerek speciális vegyi anyagok, […]
  • Duguláselhárítás bontás nélkülDuguláselhárítás bontás nélkül Duguláselhárítás bontás nélkül Budapesten és Pest megyében Non-Stop 0-24. El lehet hárítani a szennyvízrendszer dugulását bontás nélkül? Igen, számos módszer létezik a szennyvízrendszer dugulásának eltávolítására bontás nélkül. Mi évtizedek óta foglalkozunk és nagy gyakorlatunk van a bontás nélküli dugulás megszüntetésében. Többféle módszert használunk, mindig a dugulás jellegének megfelelőt. Elsőként néhány lehetőség: Csőtisztító spirál A csőtisztító spirál egy rugalmas […]
  • Mi az a Csőgörény?Mi az a Csőgörény? A csőgörény, vagy csatornatisztító spirál gyakorlatilag egy rugószerű feltekert huzal, vagy drót amelyet ha forgatunk, elvileg könnyen be lehet tolni a szennyvízcsőbe. Akkor használjuk, ha a dugulást házilag akarjuk elhárítani. Ha betoltuk és elérjük vele az eldugult részt, és feltekerjük rá a dugulást okozó szennyeződést. Duguláselhárítás házilag Az elgondolás legalábbis ez, de nem biztos, hogy ez a valóságban is így fog működni. Léteznek az olcsónál is olcsóbb pár ezer […]