Lefolyótisztítás vegyszerekkel

lefolyotisztitas-vegyszerekkelMindenki számára ismerős a kellemetlen pillanat, amikor a mosogató, a kád vagy a WC lefolyója eldugul. A szennyvízcsatorna problémái nemcsak bosszantóak, de akár komoly problémákat is okozhatnak, ha nem kezeljük időben. Szerencsére számos módja van a lefolyótisztításnak, és az egyik leghatékonyabb házilagos eszköz a vegyszerek használata. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogyan működnek ezek a vegyszerek, és hogyan lehet velük biztonságosan és hatékonyan megtisztítani a lefolyókat. Tovább olvasom →

Csatornatisztítás Budapest

miben-tudunk-segiteniCsatornatisztításra van szüksége Budapesten vagy Pest megye területén? Hívjon bennünket vagy kérjen árajánlatot. Vállaljuk a csatornák teljes tisztítását, fertőtlenítését. Ha eldugult a csatorna hívhat bennünket 0-24 éjjel, nappal és segítünk a dugulás elhárításában. A csatorna tisztítása házilag néhány módszerrel megvalósítható, de fontos figyelembe venni, hogy súlyosabb dugulások esetén vagy ha nem biztos a teendőkben, érdemes szakember segítségét kérni. Ilyen esetben mindenképpen vegye fel velünk a kapcsolatot és gyorsan, tisztán, hatékonyan megoldjuk a problémát. Tovább olvasom →

Vízszivattyúzás heves esőzés után

Vízszivattyúzás heves esőzés után 0-24. Hívjon ha vízszivattyúzásra van szüksége Budapesten vagy Pest megyében egész nap, hétvégén is. A heves esőzések által okozott árvizek és vízbeömlés számos problémát jelenthetnek a lakosság és a környezet számára. A csapadékos időszak után a legfontosabb teendők közé tartozik a vízszivattyúzás elvégzése. A vízszivattyúzás segít a vízszint csökkentésében és a károk minimalizálásában. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogy miként kell megfelelően elvégezni a vízszivattyúzást a heves esőzés után, és milyen intézkedések segíthetnek az újabb károk elkerülésében.

A vízszivattyúzás elvégezhető házilagos módszerekkel, de ha nincs hozzá szivattyú, vagy jobban szeretné szakemberre bízni a munkát akkor hívjon bennünket.

 1. Biztonság az első helyen: A vízszivattyúzás előtt fontos meggyőződni arról, hogy az érintett terület biztonságos-e. Ellenőrizzük az épületek stabilitását, a csatornarendszert, és győződjünk meg arról, hogy nincsenek áramütési veszélyt jelentő elektromos készülékek vagy vezetékek a vízben.
 2. Megfelelő eszközök kiválasztása: Válasszunk ki egy megfelelő vízszivattyút a helyzetnek megfelelően. A kisebb vízszintű területeken egy kis méretű szivattyú lehet elegendő, de ha nagyobb területről van szó, esetleg professzionális szivattyúzóberendezésre lehet szükség.
 3. Szakemberek bevonása: Ha nem vagyunk jártasak a vízszivattyúzás folyamatában, érdemes szakembert bevonni, akik tapasztalattal rendelkeznek az ilyen helyzetek kezelésében. Az esetleges hibás működés vagy rosszul elhelyezett szivattyúk újabb károkat okozhatnak. Ha segítségre van szüksége hívjon a fenti telefonszámon, vagy kérjen árajánlatot.
 4. Védőfelszerelés viselése: Amikor vízszivattyút üzemeltetünk, viseljünk megfelelő védőfelszerelést, például gumicsizmát, védőkesztyűt és szemüveget. Ez védi a bőrünket és a szemünket a kosztól, baktériumoktól és egyéb szennyeződésektől.
 5. Vízelvezetés tervezése: A vízszivattyúzás célja az árvíz vagy vízelöntés által felgyülemlett víz eltávolítása a területről. Fontos tervezni egy megfelelő vízelvezetési rendszert, amely biztosítja, hogy a szivattyúzott víz ne folyjon vissza a kezelt területre.
 6. Időzítés: A vízszivattyúzást érdemes az esőzés után minél hamarabb megkezdeni. Minél tovább hagyjuk a víz stagnálását, annál nagyobb károkat okozhat a környezetben és az épületekben.
 7. Környezetvédelem: Az elszivattyúzott víz lehet szennyezett anyagokkal, ezért fontos, hogy ne engedjük, hogy a szivattyúzott víz visszaáramoljon a természetes vizekbe, patakokba vagy folyókba. A szennyezett víznek nemcsak környezeti hatása lehet, de az élőlényekre is veszélyt jelenthet.
 8. Rendszeres karbantartás: Amint elvégeztük a vízszivattyúzást, ne feledkezzünk meg a rendszeres karbantartásról. Tisztítsuk meg a szivattyút és tároljuk megfelelően, hogy a következő esős időszakban is hatékonyan működjön.

A vízszivattyúzás heves esőzés után fontos lépés a károk minimalizálása és a biztonság megőrzése érdekében.

Vízszivattyúzás heves esőzés után

Az eljárás elvégzése előtt mindig győződjünk meg arról, hogy az érintett terület biztonságos legyen, és válasszunk megfelelő vízszivattyút a helyzetnek megfelelően. Az elszivattyúzott vizet ne engedjük vissza a természetes vizekbe, hanem vezessük el megfelelően, hogy megóvjuk a környezetet és másokat a további károktól.

A csapadékvizet érdemes csatornába szivattyúzni, hiszen az is tulajdonképpen szennyvíz. A vízbetörés, felhőszakadás után megelőzhető. Ha segíthetünk hívjon a fenti telefonszámunkon, vagy kérjen árajánlatot. Az árajánlat beérkezését követően árajánlatot adunk felvesszük Önnel a kapcsolatot.

Milyen károkat okozhat a felhőszakadás utáni víz beöntés?

A felhőszakadás utáni víz beömlése vagy áradása jelentős károkat okozhat az érintett területeken. A felhőszakadás olyan jelenség, amikor rövid idő alatt nagy mennyiségű eső hullik le, ami túlterheli a talajt és az elvezető rendszereket. Ennek következtében a víz nem tud elfolyni, és felgyülemlik, ami számos negatív hatással járhat:

 • Árvíz és elöntés: A felhőszakadás során keletkező intenzív esőzés miatt a folyók, patakok és vízgyűjtő területek vízállása gyorsan emelkedhet. Ez árvízhez és elöntéshez vezethet, ami fenyegetést jelent az emberekre, állatokra és a környező ingatlanokra.
 • Ingatlan- és környezeti károk: Az áradó víz könnyen bejut az épületekbe, alámoshatja a házak alsó részeit, garázsokat, pincéket. Ez súlyos károkat okozhat az épületek szerkezetében és berendezéseiben. Emellett a víz által szállított üledék és szennyező anyagok károsíthatják a környezetet.
 • Útelzárások: Az áradások elöntik az utakat és útkereszteződéseket, ami közlekedési akadályokat jelenthet. Az elzárt útvonalak miatt a közlekedés megszakadhat, és nehezen lehet elérni bizonyos területeket.
 • Veszélyeztetett infrastruktúra: Az esőzések okozta vízbeöntések károsíthatják a vízelvezető rendszereket, hidakat és más infrastruktúrát, ami további problémákat és költségeket jelenthet a helyreállításhoz.
 • Mezőgazdasági károk: A felhőszakadás árvizekhez és elöntésekhez vezetve károsíthatja a mezőgazdasági területeket. Az elmosódott talaj és a növények vízállás miatti károsodása jelentős gazdasági veszteséget okozhat a gazdálkodóknak.
 • Egyéb veszélyek: A vízbeömlés áramkimaradásokat, sziklamozgásokat és földcsuszamlásokat is okozhatnak, ami további veszélyt jelenthet az emberekre és a környezetre.

Az ilyen jellegű károk elkerülése érdekében fontos, hogy megfelelő vízelvezető rendszerek legyenek kiépítve, az ártereket megfelelően kezeljék, és az emberek legyenek tájékozottak az árvizek veszélyeiről és a védekezési lehetőségekről.

Évtizedek óta végzünk a lakosság és cégek számára vízszivattyúzást felhőszakadás, kisebb árvizek után. A szivattyúzás után szárítóberendezéssel ki lehet szárítani a helyiségeket, így csökkenteni lehet a víz hatását, illetve helyre lehet állítani a helyiség megfelelő klímáját. Ha Ön is szeretne vízszivattyúzás szolgáltatást, hívjon a fenti látható számion vagy kérjen árajánlatot online.

Eldugult a Szennyvízcső?

Hívjon bennünket, ha eldugult a szennyvízcső. Duguláselhárítás 1 órán belül Budapest és vonzáskörzetében 100% garanciával. A szennyvízcső eldugulása a legtöbb háztulajdonos rémálma lehet. Elég egy pillanatnyi figyelmetlenség a fürdőszobában vagy a konyhában, és máris elindulhat a probléma, amelyet sokan csak akkor vesznek észre, amikor már késő van. Az eldugult szennyvízcső nem csupán kellemetlen szagokat eredményez, hanem komoly egészségügyi kockázatot is jelenthet, emellett az otthon normális működését is jelentősen akadályozza. Veszély a háztartásban: Szennyvízcső eldugulás. Mi okozhatja az eldugult szennyvízcsövet? Tovább olvasom →

Duguláselhárítás falbontás nélkül

Duguláselhárítás falbontás nélkül 1 órán belül Budapest és Pest megyében azonnal, SOS 0-24. A dugulás a háztartásokban gyakran előforduló kellemetlen probléma, amely azonban szerencsére sok esetben falbontás nélkül is megoldható. A falak bontása nem csak költséges lehet, hanem a ház esztétikáját is károsíthatja. Ebben a cikkben öt hatékony módszert mutatunk be a duguláselhárításra, melyek falbontást nem igényelnek. Hatékony duguláselhárítás falbontás nélkül a legolcsóbban – Öt módszer, amelyek segítenek megbirkózni a dugulással házilag. Tovább olvasom →

Gyökér benövés a csatornában

A csatornák és szennyvízelvezető rendszerek az otthonaink elengedhetetlen részei, amelyek zavartalan működését természetesnek veszünk. Sajnos azonban néha problémák merülhetnek fel, amelyek akadályozhatják a zavartalan vízelvezetést. Az egyik leggyakoribb ilyen probléma a gyökér benövés a csatornában. Ez a jelenség akár otthoni, akár városi környezetben előfordulhat, és ha nem kezelik időben, komoly következményekkel járhat. Tovább olvasom →

Csatornatisztítás házilag

Csatornatisztítás otthoni környezetben néhány egyszerű módszerrel elvégezhető. Viszont a szakszerűtlenül végzett tisztítás nagyobb problémát okozhat, mint előtte volt. Ha komolyabb problémád van a csatornákkal, érdemes szakember segítségét kérni. A csatornák helytelen tisztítása vagy karbantartása károkat okozhat a csatornarendszerben. Tovább olvasom →

A duguláselhárításról érthetően

A duguláselhárító munka során előfordul, hogy néha nem is igazán értik amit mondunk, vagy kérdezünk. A szennyvízrendszer felépítése és ezek tisztítása, karbantartása bonyolult lehet. Ezért segítünk és bemutatjuk a szennyvízrendszert. Illetve a tisztítási lehetőségeket érthetően. Nem csak Budapesten tisztítjuk és tartjuk karban a szennyvíz hálózatot. Egész Pest megyében kimegyünk házhoz elhárítani a dugulás. Ilyenkor karbantartjuk a szennyvízrendszert. Akár a mosogató dugult el, akár a WC, vagy a fürdőszobai lefolyó, hívhatnak bennünket éjjel, nappal a hét minden napján.

Hogyan épül fel egy ingatlanban a szennyvíz hálózat?

Az ingatlanokban található szennyvíz hálózat általában az alábbi fő elemekből épül fel:

Lefolyórendszer

A lefolyórendszer a szennyvíz elvezetését szolgálja az ingatlanban. Általában műanyag csövekből vagy fémcsövekből áll. Összekapcsolódik a különböző lefolyópontokkal. Például a mosdóval, zuhanyzóval, WC-vel és mosogatóval. A lefolyórendszer a használt szennyvíz gravitációs hatásával működik, amely az ingatlanban található lefolyócsatornák felé mozog felülről lefelé.

Szennyvízgyűjtő tartályok

Néhány ingatlanban szennyvízgyűjtő tartályokat használnak a szennyvíz tárolására. Ezeket rendszeres időközönként le kell üríteni vagy szakszerűen kezelni kell. A gyűjtő tartályok általában föld alatt helyezkednek el, és segítenek a szennyvíz kezelésében. Különösen olyan helyeken, ahol nincs közvetlen csatlakozási lehetőség a központi szennyvízcsatornához. Hazánkban ezeket emésztőknek hívják és szippantó autók segítenek a szennyvíz összegyűjtésében.

Szennyvízcsatorna

A szennyvízcsatorna az ingatlanon kívül található központi rendszerhez kapcsolódik. Ez a szennyvizet továbbítja a közeli szennyvízkezelő vagy szennyvíztisztító telepre. A szennyvízcsatornába több ingatlan csatlakozhat. Általában nagy átmérőjű csövekből áll, hogy elegendő kapacitást biztosítson a szennyvíz elvezetéséhez.

dugulaselharitasrol-erthetoen

Szennyvíztisztító rendszer

A központi szennyvízcsatornákból származó szennyvíz általában a szennyvíztisztító telepre kerül. Ahol a szennyvíztisztító rendszer különböző folyamatokon keresztül megtisztítja azt. Ez a folyamat magában foglalja a mechanikai szűrést, biológiai lebontást. Valamint a kémiai és fizikai kezelést a szennyvízben található szennyezőanyagok eltávolítására. A tisztított víz általában visszakerül a környezetbe. Vagy újra hasznosítva kerül felhasználásra.

A szennyvíz hálózat kiépítése és rendszerezése az ingatlan típusától, méretétől függ. A helyétől és a helyi szabályozásoktól függően változhat. Szakemberek, például vízvezeték-szerelők és építészek segítenek a megfelelő szennyvíz hálózat tervezésében és kiépítésében. Ezzel biztosítsák az optimális működést és a környezetvédelmet.

A Duguláselhárítás fontossága és hatékony módszerei

Az otthoni dugulások mindennapi életünk során gyakori problémák lehetnek. Ezek kényelmetlenséget okoznak és akadályozzák a mindennapi tevékenységeket. A megfelelő duguláselhárítás azonban nemcsak a problémák gyors megoldását jelenti. Hosszú távon is hozzájárul az otthoni vízelvezetés hatékony működéséhez. Ez a cikk bemutatja a duguláselhárítás fontosságát és néhány hatékony módszert. Ezek segíthetnek elkerülni vagy megoldani ezeket a problémákat.

Miért fontos a duguláselhárítás?

A dugulások gyakran a mindennapi élet során felhalmozódó anyagok kerülnek a lefolyóba. Például hajszálak, ételmaradékok, zsírok és szappan lerakódásai miatt alakulnak ki a lefolyócsövekben. Ha ezek az anyagok nem távolítódnak el időben, akkor eldugulhatnak a csövek. Problémákat okozhatnak a vízelvezetésben. Ennek következtében a víz lassabban folyhat le. Vagy akár teljesen elakadhat, ami kellemetlenséget és károkat okozhat.

A dugulások megszüntetése elősegíti a vízelvezetés hatékony működését. Megakadályozza a további problémák kialakulását. Ha időben reagálunk a dugulásra, elkerülhetjük a komolyabb károkat. Mint például a csőtörést vagy a vízkárt, amelyek drága javításokat igényelhetnek.

Hatékony módszerek a duguláselhárításhoz

Mechanikai tisztítás

Az egyik leghatékonyabb módja a duguláselhárításnak a mechanikai tisztítás. Amelyet kézzel vagy speciális eszközökkel lehet elvégezni. Például a csőgörény vagy a csőtisztító spirál használata segíthet eltávolítani a dugulást. Ezek az eszközök áthatolnak a csőrendszerben. Megszüntetik a lerakódásokat vagy elakadásokat.

Vegyszerek használata

Néhány esetben hatékony lehet a speciális vegyszerek használata is. Duguláselhárító szerek vagy tisztítók kaphatók a piacokon. Ezek oldják vagy felbontják a dugulást okozó anyagokat. Fontos azonban körültekintően használni ezeket a vegyszereket. Követni kell a gyártó által adott utasításokat. Mivel agresszív anyagok lehetnek, amelyek károsíthatják a csöveket vagy a környezetet.

Professzionális segítség

A dugulás problémája nem oldható meg az otthoni módszerekkel? Érdemes professzionális segítséget kérni. Erre kiválóan alkalmas egy vízszerelő. Például hívjon bennünket!

A vízvezeték-szerelők vagy duguláselhárító szakemberek tapasztalattal és speciális eszközökkel rendelkeznek. Értenek a dugulások hatékony és biztonságos eltávolításához. Ők képesek meghatározni a dugulás okát, és a legmegfelelőbb megoldást kínálni a probléma elhárítására.

Megelőzés

A legjobb módja a dugulások kezelésének azonban a megelőzés. Néhány egyszerű lépés segíthet abban, hogy minimalizáljuk a dugulások kialakulásának kockázatát. Például rendszeresen tisztítsuk meg a lefolyókat szűrők használatával. Ne öntsünk zsíros vagy nagy mennyiségű ételmaradékot a lefolyóba, és ügyeljünk arra, hogy a haj ne kerüljön a lefolyóba.

A duguláselhárítás tehát nemcsak a rövid távú problémák megoldását jelenti. Hanem hozzájárul a hosszú távú vízelvezetés hatékony működéséhez is.

Az időben történő reakció, a megfelelő módszerek alkalmazása. A megelőzési intézkedések betartása mind hozzájárulnak ahhoz, hogy elkerüljük vagy megszüntessük a dugulásokat. Amennyiben szükséges, mindig érdemes szakember segítségét kérni. Cél, hogy a duguláselhárítás hatékony és biztonságos legyen.

Milyen vegyi anyagokkal lehet hatékonyan elhárítani házilagosan a dugulást?

A duguláselhárításhoz számos vegyi anyag áll rendelkezésre, amelyek hatékonyan eltávolíthatják a dugulásokat. Ezeket az anyagokat óvatosan kell használni, és mindig követni kell a gyártó által adott utasításokat. Ezek erős vegyszerek lehetnek, amelyek károsíthatják a csöveket vagy a környezetet.

Néhány gyakran használt vegyi anyag duguláselhárításhoz

Duguláselhárító szerek

A kereskedelemben kapható duguláselhárító szerek speciális vegyi anyagokat tartalmaznak. Ezek képesek feloldani vagy felbontani a dugulást okozó anyagokat, például hajszálakat vagy zsírt. A csatornatisztító anyagokat általában a lefolyóba öntjük, hagyjuk hatni a megadott időtartamig, majd bőségesen leöblítjük vízzel.

Lúgos anyagok

A lúgos anyagok, például a nátrium-hidroxid (lúg) is hatékonyak lehetnek a dugulások eltávolításában. A lúg reakcióba lép a zsírokkal és olajokkal, és feloldja azokat. Azonban rendkívül óvatosan kell kezelni a lúgokat, mivel erős maró hatásuk lehet.

Sósav

A sósav erős sav, amely képes feloldani a kalcium- és mészlerakódásokat. Valamint más anyagokat is oldanak, amelyek dugulást okozhatnak. Azonban a sósav használata szintén veszélyes lehet, és megfelelő óvintézkedéseket kell tenni a biztonságos használat érdekében.

Szódabikarbóna és ecet

Ez egy kevésbé agresszív, otthoni duguláselhárító megoldás. A szódabikarbóna és az ecet kombinációja reakciót hoz létre, ami segít feloldani a dugulást okozó anyagokat. Először öntsünk egy csésze szódabikarbónát a lefolyóba, majd adjunk hozzá két csésze ecetet. Hagyjuk hatni néhány órán át, majd öblítsük le bőségesen vízzel.

Ezeket a vegyi anyagokat csak a gyártó utasításai szerint és körültekintően kell használni.

Egy gyakorlott szakember gyorsan és kompromisszumok nélkül hárítja el a dugulást vegyszerek nélkül.

Amennyiben bizonytalan ezeknek a szereknek a használatában, hívjon bennünket a fenti telefonszámon, vagy kérjen árajánlatot.

Duguláselhárítás Pest megye

Duguláselhárítás Pest megye településein 1996-óta éjjel, nappal 0-24. Azonnal indulunk, hívjon ha eldugult, csatornaszag van, nem folyik le a víz. Ügyeletben vagyunk Non-Stop éjjel, nappal. Korszerű szervizautóval megyünk a helyszínre.

Felszerelésünk segítségével akár több száz méteres csatornát is át tudunk mosni.

Kamerával a csőrendszert is meg tudjuk vizsgálni, illetve ki tudunk takarítani. Minőségi munkavégzés olcsó duguláselhárítás csőtisztítás falbontás nélkül. Speciális Woma mosó nagy nyomású géppel dolgozunk. Tovább olvasom →

Tippek és trükkök

Milyen vegyi anyagokkal lehet kipucolni a lefolyót?

A lefolyók tisztítása során bizonyos vegyi anyagok hatékonyan segíthetnek a lerakódások, szennyeződések és dugulások eltávolításában. Az alább felsorolt vegyi anyagok néhány példa, de fontos megjegyezni, hogy ezek erőteljes anyagok lehetnek. Ezért mindig ügyeljünk a megfelelő biztonsági intézkedésekre. Kövessük az adott termék használati útmutatóját.

Lefolyótisztító szerek

A lefolyótisztító szerek speciális vegyi anyagok, amelyeket dugulások és lerakódások feloldására terveztek. Tartalmazhatnak erős bázisokat vagy savakat. Használat előtt mindig olvassuk el a termék címkéjén található utasításokat. Tovább olvasom →

Vízszerelő 0-24

Vízszerelő Budapest, Pest megye területén éjjel és nappal hívhat bennünket 0-24. A vízvezeték rendszer otthona nélkülözhetetlen eleme. Nemcsak a hétköznapi kényelemhez járul hozzá, hanem lehetővé teszi a napi feladatok elvégzését is. A WC-től és a csaptelepektől az otthoni háztartási gépekig, amelyek működéséhez vizet használnak.
Tovább olvasom →

Nem folyik le a víz a mosogatóban

Előfordulhat, hogy a víz nem folyik le a mosogatóból. Néhány lehetséges megoldást javasolhatok a dugulás elhárítására:

Lefolyócső dugulás

Lehet, hogy a lefolyócsőben található akadály gátolja a víz lefolyását. Ha tudja, hogy hogyan kell kitisztítani vagy átmosni a lefolyócsövet, próbáljon meg háztartási csőgörényt alkalmazni. Ha nem érzi biztosan hogy meg tudja csinálni, akkor (hívjon).

Szifon probléma

Elsőként ellenőrizze a mosogató szifonját. Lehetséges, hogy az elhasználódott vagy eldugult a szifon Ennek következtében akadályozza a víz lefolyását. Következésképp tisztítsa meg a szifont. Utána ellenőrizze, hogy nincs benne vízkő vagy sérülések. Legvégső megoldásként ha szükséges, cserélje ki az elöregedett alkatrészt.

Lefolyó dugulás

Előfordulhat, hogy a lefolyócső eldugult valamilyen szennyeződéssel vagy törmelékkel. Próbálja meg használni a lefolyótisztítót. Ezt a vegyi anyagot boltban vagy drogériában vásárolhat meg. Öntse a tisztítót a lefolyóba, utána hagyja hatni az előírt ideig.

Ezután öblítse le bőséges vízzel, hogy kimossa a dugulást. Tovább olvasom →

Miben tudunk segíteni?

Bármilyen dugulást elhárítunk, legyen az bárhol a házban, vagy a házon kívül. Szennyvíz csatorna tisztítás, wc dugulás megszüntetése, padlóösszefolyók, mosogató, zuhanyzó dugulás megszüntetése. Gyorsan, pontosan és tisztán dolgozunk, a munkaterületet mindig feltakarítjuk magunk után.

 

Bármilyen furcsa hangokat észlel a lefolyóból, vagy csatornabűz tör fel, esetleg nem folyik le a víz valahol. Szifon tisztítása hívjon bátran bennünket, azonnal indulunk. Néha a WC, mosdó, zuhanyzó, mosogató lefolyónak is szüksége van egy általános karbantartásra. Tisztításra mi mindig a legegyszerűbb és legolcsóbb megoldást szeretnénk megtalálni Önnek.

Electromechanikai tisztítás

Elektro-mechanikus takarítást az úgynevezett woma eszközzel végezzük, amihez van egy minimum 30 méter acélsodrony. A végén vágófej kapcsolódik hozzá, hogy átvágja az elzáródást. Ez lehet zsír, gyökerek vagy egyéb szemét, vízkő, WC illatosító, betét, építkezési hulladék. Még sorolhatnánk, hogy milyen dolgokat találtunk már a csatornatisztítás során. A vágó- és tisztítófejek különböző átmérőjű és méretű csatornákba 40mm-től felfelé. Szinte minden lefolyóhoz használni tudjuk.

Elektro-mechanikus (woma gépes) tisztítás különösen hasznos a nehezen hozzáférhető helyeken, Mint például az ereszcsatornákon vagy pincékben is.

Magasnyomású vízsugárral történő csatornatisztítás.

Amikor magasnyomású vizet is használunk fel a duguláselhárításhoz. Így tisztítjuk meg a lefolyót ezekkel a különleges fúvókákkal, amelyek szinte átvágják a dugulást.

Vízszerelés, vízszerelő 0-24

 • Duguláselhárítás.
 • Vizes berendezések bekötése, átkötése, beüzemelése.
 • Mindenféle vízszerelési munkák, javítások.
 • Mosógép bekötés, tisztítás.
 • Lefolyók, szifonok takarítása, cseréje.
 • WC-csere, WC-tartály javítása cseréje.
 • Bojler bekötés, bojler beüzemelése.
 • Vízszerelés, csövek, csapok cseréje, javítása.
 • Bojlerek javítása, vízkő mentesítés, fűtőszál, hőfokmérő csere.

Mit csinál a vízszerelő?

A vízszerelő az épületek vízvezeték-rendszerének telepítésével, karbantartásával és javításával foglalkozik. Ezen felül a vízszerelők gyakran dolgoznak gázvezeték-rendszerekkel és fűtési rendszerekkel is. A munkájuk során az alábbi tevékenységeket végezhetik el:

 • Javítják a vízvezeték-rendszert, ha meghibásodás következik be, például eltömődött lefolyók vagy szivárgó csövek esetén.
 • Telepítik és javítják a gázvezeték-rendszereket és fűtési rendszereket, például a kazánokat és a radiátorokat.
 • Tanácsot adnak az ügyfeleknek a vízvezeték-rendszerek használatával és karbantartásával kapcsolatban.
 • Telepítik az épületek belső vízvezeték-rendszerét, beleértve a csöveket, csapokat, WC-ket, mosdókat és zuhanyzókat.
 • Karbantartják a vízvezeték-rendszert, hogy biztosítsák a megfelelő működést és megelőzzék a szivárgásokat és a károkat.

Összességében a vízszerelők azért felelősek, hogy az épületek vízellátása és szennyvízelvezetése biztonságos és hatékony legyen.

A vízszerelő végez duguláselhárítást?

Igen, a vízszerelő általában végez duguláselhárítási munkákat is. A duguláselhárítás része a vízszerelői munkának, mivel a dugulások a vízvezeték-rendszer részét képezik. A dugulások sok különböző okból következhetnek be. Például a zsírlerakódások a mosogatóban vagy a zuhanyzóban, az idegen tárgyak. Néha az ételmaradékok vagy a haj a lefolyóban, vagy a szennyeződések és az eltömődések a csövekben.

A duguláselhárítási munka során a vízszerelő eltávolítja a dugulás okát és helyreállítja a megfelelő vízelvezetést. A duguláselhárítási munkálatok során a vízszerelő különféle eszközöket használhat. Speciális pisztolyokat, szivattyúkat, szakaszolófejeket vagy speciális vegyi anyagokat.

Kamerás vizsgálat

csatorna kamerázásHa a dugulás nem azonnal nyilvánvaló, akkor nézzük meg közelebbről a kamerás berendezésünk segítségével. Ezt a fajta kamerás vizsgálatot karbantartás céljából is célszerű elvégeztetni. Főleg olyan helyeken, ahol sokféle okból történhet dugulás: irodaházakban, társas házakban, üzemekben. Idővel repedések kezdenek megjelenni a csatornában. Ezeket okozhatják természeti tényezők is: vízszivárgás, gyökér behatolás, földmozgás. Régen az egyetlen megoldás az volt, hogy azon a helyen ahol a hibát gondoltuk ástunk bontottunk. Ha szerencsénk volt megtaláltuk elsőre a problémát és nem kellett több gödröt ásni,vagy feltörni a padlót a lefolyó szivárgása törése repedése miatt. Ma már hála a modern technológiáknak nem kell felesleges munkát végezni. Ebben segítünk egy nagy felbontású csatorna kamerával. Ezzel pontosan megtaláljuk a lefolyó problémáját, ezután már könnyebben és olcsóbban lehet kijavítani. Tovább olvasom →

Duguláselhárító gyorsszolgálat SOS

dugulaselharitas-gyorsszolgalatDuguláselhárítás Budapest és Pest megye területén 0-24-óráig. Non-stop 24-órás ügyeletünk éjjel nappal fogadja hívását!

Hívása után a lehető legrövidebb időn belül a helyszínre érkezünk. Azonnal megkezdjük a dugulás okának felmérését, és a hiba elhárítását.

Cégünk több évtizede végez duguláselhárító, csatornatisztító,  fertőtlenítő  és karbantartási munkákat.

Tudjuk, hogy vészhelyzet esetén könnyen kétségbe esnek az emberek. Főleg ha szennyvíz árasztja el az otthonukat, vagy a kertet. Több, mint húsz év tapasztalattal és szakértelemmel szállunk szembe a dugulással, a szennyvíz csatorna átmérőjének szűkülésével, a váratlan szennyvíz torlódással, elárasztásokkal. Ön vissza fogja kapni a nyugalmát és életkedvét. Bármi is legyen a probléma oka, meg fogjuk találni a forrását, és megoldjuk, gyorsan, biztonságosan, és hatékonyan.

Tovább olvasom →

Mi az a Csőgörény?

A csőgörény, vagy csatornatisztító spirál gyakorlatilag egy rugószerű feltekert huzal, vagy drót amelyet ha forgatunk, elvileg könnyen be lehet tolni a szennyvízcsőbe. Akkor használjuk, ha a dugulást házilag akarjuk elhárítani. Ha betoltuk és elérjük vele az eldugult részt, és feltekerjük rá a dugulást okozó szennyeződést. Tovább olvasom →

Lefolyótisztítás házilag

Mivel tudom kitisztítani a csatornát házilag? A csatornát többféle módon is tisztíthatod, attól függően, hogy milyen típusú csatornáról van szó és milyen problémával kell szembenézned.

Ha az otthoni mosogató vagy fürdőszobai lefolyó dugult el, akkor először is kipróbálhatod a vegyi anyagokat, például a lefolyótisztító szereket, amelyeket az érintett boltban vásárolhatsz meg. Azonban fontos, hogy ezt a módszert csak óvatosan használd, és mindig kövesd a dobozon lévő utasításokat. Ha az otthoni módszerek nem működnek, akkor érdemes lehet szakemberhez fordulni, aki speciális eszközökkel tudja eltávolítani a dugulást (például hívj a fenti telefonszámon!) Tovább olvasom →

Eldugult szifon

A lefolyó szifon egy olyan szerkezet, amelyet általában mosdók, zuhanyzók, mosogatók és más hasonló háztartási berendezések lefolyócsövéhez csatlakoztatnak. A szifon lényege, hogy a lefolyócsőben összegyűlt víz és szennyeződések átfolyhatnak rajta, miközben a szifon belsejében található vízréteg védőgátat képez a szagok ellen. A lefolyó szifon kifejezés az alacsony profilú szifonokra utal, amelyeknek a kialakítása lehetővé teszi, hogy azokat könnyen beépítsék a padlóba vagy a falba, és kevés helyet foglalnak el. A szifon rendszeres tisztítása nagyon fontos ahhoz, hogy elkerüljük a szagok és a dugulások kialakulását.

Szifontisztítás házilag

Az alábbiakban láthatod a lépéseket, amelyekkel megtisztíthatod a szifont: Először is, zárd el a vizet az ingatlanban, hogy elkerüld a véletlen vízszivárgást vagy véletlen kinyitást. A szifon kinyitásához helyezz egy vödör alá, hogy elkapd az esetleges bennmaradt vizet, majd óvatosan csavard ki a szifon alján lévő leengedő csavart. Távolítsd el a szennyeződéseket a szifon belsejéből, például hajszálakat, koszt vagy ételmaradékokat. Használj egy ecsetet vagy egy régi fogkefét a tisztításhoz.

Mosd ki a szifont meleg szappanos vízzel, majd öblítsd le. Ha a szifonban nagyon erős szagok érezhetőek, áztasd be a szifont forró vízbe, amelyhez lehetőség szerint adj hozzá egy kevés szódabikarbónát vagy ecetet. Az ecet és a szódabikarbóna reakciója segít eltávolítani a szifonban található zsíros lerakódásokat és szagokat. Miután elkészültél a tisztítással, helyezd vissza a szifont és csavarj be, majd kinyithatod a vízszolgáltatást. Fontos megjegyezni, hogy a szifon tisztítása csak a dugulások megelőzése érdekében történik, és nem jelenti azt, hogy az olyan problémákat, mint például a rosszul épített lefolyórendszer vagy a lerakódások a csövekben, helyettesíti. Ha súlyosabb problémákat tapasztalsz, érdemes szakember segítségét kérni (hívj fel bennünket!). A szifon szétszedése néhány egyszerű lépésben elvégezhető. Azonban előtte mindig győződj meg arról, hogy a vízszolgáltatás le van-e állítva, és helyezz egy vödröt alá, hogy a kifolyó vízzel ne áztasd el a lakást. Az alábbiakban részletesen leírom, hogyan tudod szétszedni a szifont:

Először is, csavarj le minden olyan elemet, amely a szifon körül található, például a lefolyócsőről és a csővezetékekről való csatlakozókat.

Ha a szifon rendelkezik egy rögzítőgyűrűvel, húzd le ezt a gyűrűt a szifon testéről. Általában a gyűrűvel ellátott szifonokon a gyűrűt egyszerűen le lehet húzni.

Miután eltávolítottad a rögzítőgyűrűt, óvatosan húzd ki a szifont a helyéről. Az összes szennyeződés és víz a szifonba gyűlhetett, így érdemes figyelmesen eljárni, hogy elkerüld a víz szétfröccsenését.

A szifon belsejének tisztításához általában le kell csavarni a szifon tetején található lemezt vagy kupakot. Használj csavarhúzót vagy más szerszámot, hogy eltávolítsd ezt a fedőt.

Távolítsd el a szifon belsejében lévő elemeket, például a szifon héját és a vízvédelmi szelepet. Ez lehetővé teszi számodra, hogy a szifon minden egyes elemét alaposan megtisztítsd.

Miután elkészültél a tisztítással, fordítsd vissza a szifont, és helyezd vissza a szifon összes elemét az eredeti helyére. A rögzítőgyűrű visszahelyezése után óvatosan húzd meg, hogy biztosan rögzítve legyen.

Végül, miután a szifont visszahelyezted, ellenőrizd a szifon tömítését és az összes csatlakozás pontosságát, hogy biztos lehess abban, hogy semmi nem szivárog.

Fontos, hogy tisztában legyél azzal, hogy a szifon szétszerelése és összeszerelése a csőrendszerre vonatkozó ismereteket és bizonyos szerszámokat igényelhet.

Mosógép szifon

A mosógép szifon a mosógép vízelvezető rendszerének fontos eleme, amely lehetővé teszi a mosógép által használt víz biztonságos eltávolítását. A mosógépben lévő szennyvíz és mosószer oldat elhagyja a mosógép dobját és a mosógép alsó részében lévő tartályt, majd a szifonon keresztül folyik ki a mosógépbe telepített lefolyóba vagy a csatornahálózatba.

A szifon fontos szerepet játszik abban, hogy megakadályozza a visszafolyást, vagyis azt, hogy a szennyvíz visszafolyjon a mosógépbe. Emellett a szifon véd a kellemetlen szagoktól, mivel a szifon belső része egy lezáró membránnal van ellátva, amely megakadályozza a szennyvízben lévő szagok visszatérését a mosógépbe.

A mosógép szifon rendszerint a mosógéphez mellékelt tartozékként kerül beszerelésre, és szükséges annak érdekében, hogy a mosógép működése biztonságos és hatékony legyen.

Padlóösszefolyó szifon

A padlóösszefolyó szifon tisztítás fontos feladat, amelyet időnként el kell végezni ahhoz, hogy megelőzzük az eldugulást és a kellemetlen szagok kialakulását. A padlóösszefolyó szifon tisztítása az alábbi lépésekben végezhető el:

 • Először is kapcsoljuk ki az összes olyan eszközt, amelyek csatlakozva vannak az összefolyóhoz, például a mosógépet vagy a mosogatógépet.
 • Távolítsuk el a szifon tetőjét, amelyet általában elfordítással vagy szétszereléssel lehet eltávolítani.
 • Távolítsuk el a szifon belső részét, amely általában egy műanyag tálca, egy szűrő és egy gumigyűrűből áll.
 • Távolítsuk el a szifon belső részéből az összes szennyeződést, beleértve a hajat, az ételmaradványokat és a szappanlerakódásokat is. Ehhez használhatunk egy kefét, vagy egy speciális tisztítószert is.
 • Mossuk le a szifon belső részét meleg szappanos vízzel, majd öblítsük le alaposan.
 • Tisztítsuk meg a szifon tetőjét is, majd helyezzük vissza a szifon belső részét és a tetőt a helyére.
 • Ellenőrizzük, hogy a szifon teljesen zárva van-e, majd kapcsoljuk vissza az összes eszközt, amely a padlóösszefolyóhoz csatlakozik.

Ha a padlóösszefolyó szifon még mindig eltömődöttnek tűnik, vagy ha kellemetlen szagokat észlelünk, érdemes duguláselhárító szakember -hez fordulni, aki további segítséget nyújthat a probléma megoldásához.

Vízszerelés

Vízszerelési szolgáltatásunkat azért hívtuk életre, hogy a háztartásokban keletkező problémákat gyorsan és hatékonyan helyszíni kiszállással és szereléssel oldjuk meg. Elromlott a csaptelep? Csöpög, folyik az elzáróknál a víz, esetleg a WC-tartály? Hívjon bennünket és azonnal indulunk elhárítani a hibát. Húsz év vízszerelési tapasztalatával, éjjel nappal üzemelő duguláselhárítás és víz, csőszerelő ügyeleti szolgálattal várjuk hívását.  Bármilyen vízszerelési munka adódik, hívjon bennünket. Sok gyenge minőségű szaniter és csaptelep, vízszerelő anyag kapható ma olcsón a piacokon, ennek sajnos a gyakori meghibásodás és a javíthatatlan berendezések a jelei. Néhány csaptelep egyszerűen szétesik egy idő után a gyatra anyagfelhasználás és a sok krómozott fémnek látszó, de valójában gyenge műanyag alkatrész miatt.

Vízszerelés Budapest és Pest megyében azonnal, szakszerűen. Olcsó vízszerelő éjjel nappal. Vízszerelési szolgáltatásunkat azért hívtuk életre, hogy a háztartásokban keletkező problémákat gyorsan és hatékonyan helyszíni kiszállással és szereléssel oldjuk meg. Tovább olvasom →

Melyik sav a legjobb a lefolyók tisztítására?

Milyen anyagokkal tudjuk a leghatékonyabban házilagos módszerekkel kitisztítani a lefolyót? Melyik sav a legjobb a lefolyók tisztítására? Ezekben a kérdésekben próbálunk meg segíteni, bemutatva azokat az anyagokat amelyek a leghatásosabbak a szennyvízcsövekben található lerakódások feloldásában.

Sósav

A sósav vegyszeres tisztítószerben történő felhasználása esetén a lefolyócsőbe vagy a mosogatóba önthető, és az eltömődések lebontásával elősegítheti a lefolyó gyors tisztítását. A lefolyóban lévő megdermedt zsírokat kiválóan oldja a sósav, ezért használata a megfelelő védőintézkedések mellett javasolt.

A sósav jó az eldugult lefolyókhoz?

A mosogatók dugulását okozó lerakódások feloldására használt leggyakoribb vegyszerek a sósav, trisó és a marónátron A nátriumnak fehér, kristályos szerkezetű vegyülete a marónátron, amely a szerves anyagokat erősen roncsolja, és ezért veszedelmes méreg (NaOH) vizes oldata a marólúg. A vegyi lefolyótisztítók hatékonyan eltávolíthatják a legmakacsabb dugulásokat is. A túl sok sósav vagy marónátron károsítja a vizek élővilágát és erősen környezetszennyező, egészségre ártalmas.

A sósav oldja a műanyagot?

A műanyag tartalmaz olyan anyagokat, amelyek a sósavval szemben ellenállónak számítanak, ezért a sósav emiatt nem oldja fel a műanyagot. A sósavat legtöbbször műanyag flakonban árusítják, és ezzel az anyaggal a műanyag lefolyók is jól tisztíthatók. A sósav a fémet marja, ezért nem javasolt a szaniterek a csapok, csaptelepek sósavas tisztítása. Tovább olvasom →

Mitől érzünk csatornaszagot a lakásban?

Nem mindig dugulástól van büdös a fürdőszobában, WC.-ben. A levegőáramlás működése közben terjedhetnek szagok a lakás egyéb területeire is. Ezek az irgalmatlan szagok nem megfelelő bűzelzárás hiányossága miatt alakulnak ki, vagyis a csatorna csöveiben áramló szagok nem megfelelően vannak lezárva, ezért lakásunk levegőjébe keverednek. Még egy szakképzett vízszerelő és duguláselhárító szakinak sem könnyű kideríteni az okokat. Tehát több oka is lehet a rossz szagoknak. Akár dugulás is lehet az oka, de azt egy laikus is könnyen észrevenné, mivel nem folyna le a lefolyón az „anyag”. Tovább olvasom →

Duguláselhárítás Vecsés

Duguláselhárítás Vecsés 1996-óta megbízható, profi vízszerelő, szakszerű munkavégzés. Hívjon bennünket. 0-24-órában Non-Stop. Ügyeletes vízszerelőnk hétköznap, munkaszüneti és ünnepnapokon is fogadja hívását. Tiszta munkát végzünk. Képzett megbízható szakembereinkkel a legnagyobb körültekintéssel, biztonsággal és tisztasággal végezzük el a csövek lefolyók duguláselhárítását, karbantartását, így biztos lehet benne, hogy velünk jó mesteremberekre talált. Legyen bárhol a dugulás, szivárgás írjon nekünk, hívjon minket és kérjen árajánlatot!

Profi vízszerelő munkatársammal azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy segítséget nyújtunk a bajba jutott háztartásoknak, hiszen a dugulás nincs tekintettel a munkaidőre, bármikor bekövetkezhet, és a következménye nagyon kellemetlen. Alapvetően szeretjük a pontos, gyors munkát és a tartós eredményt. Ha a dugulást, illetve az okát nem szüntetik meg teljesen, akkor az újra be fog következni. Az eldugult lefolyó nagyon kellemetlen, dolgokat okozhat (bűz, szennyvíz visszafolyás-szivárgás) kérjen árajánlatot.

Csatorna, WC-k, mosdók, fürdők, zuhanyok , mosogatók és ereszcsatornákról legyen is szó és szüksége van egy csőtisztító, duguláselhárító szolgáltatásra, sürgős esetben is, hívjon minket, hogy segíthessünk. A legkisebb váratlan dugulás is okozhat nagy problémát és kényelmetlenséget.

Woma csatornatisztítás

A vizes Woma mosást, duguláselhárítást egy úgynevezett woma eszközzel végezzük, amihez van egy minimum 30 méter acélsodrony. A végén vágófej kapcsolódik hozzá, hogy átvágja az elzáródást, ami lehet zsír, gyökerek vagy egyéb szemét, vízkő, WC illatosító, betét, építkezési hulladék és még sorolhatnánk, hogy milyen dolgokat találtunk már a duguláselhárítás során. A vágó- és tisztítófejek különböző átmérőjű és méretű csatornákba 40mm-től felfelé szinte minden lefolyóhoz használni tudjuk.

Elektro-mechanikus woma gépes tisztítás különösen hasznos a nehezen hozzáférhető helyeken, mint például az ereszcsatornákon vagy pincékben is.

Bármilyen furcsa hangokat észlel a lefolyóból, vagy csatornabűz tör fel, esetleg nem folyik le a víz valahol, hívjon bátran bennünket, azonnal indulunk. Néha a WC, mosdó, zuhanyzó, mosogató lefolyónak is szüksége van egy általános karbantartásra, tisztításra mi mindig a legegyszerűbb és legolcsóbb megoldást szeretnénk megtalálni Önnek. Bármilyen dugulást elhárítunk, legyen az bárhol a házban, vagy a házon kívül. Szennyvíz csatorna dugulás elhárítás, WC dugulás megszüntetése, padlóösszefolyók, mosogató, zuhanyzó dugulás megszüntetése. Gyorsan, pontosan és tisztán dolgozunk, a munkaterületet mindig feltakarítjuk magunk után.

Ajánljuk magunkat:

 • Éjjel-nappal számíthatnak munkánkra a nap 24 órájában.
 • Nekünk minden ember fontos, legyen gazdag vagy szegény, ha hatalmas villában kell dugulást elhárítani, vagy egy szoba konyhában kell a padlóösszefolyót kitisztítani, egyformán kiváló szolgáltatásokat fog kapni tőlünk.
 • Duguláselhárítás olcsó, akciós árakon! Korrekt áron végzünk tisztességes munkát.
 • Árajánlatot is kérhet űrlapunkon, így előre számolhat a költségekkel.
 • Évtizedes gyakorlattal rendelkezünk, több ezer szifon, WC lefolyó dugulását szüntettük meg.
 • Megbízható udvarias munkatársak.
 • Mobil duguláselhárító szervizautóval érkezünk, amely a nagynyomású mosótól a csatornakameráig mindent tartalmaz amire Önnek szüksége lehet, bármilyen dugulással megbirkózunk.
 • 100% garancia a munkánkra.
 • Műszeres csőtörés bemérést is végzünk, tehát csőrepedés, vízszivárgás estén is hívhat bennünket.
 • A jól elvégzett munka jó ajánlólevél, és mi szeretjük, ha ajánlanak bennünket, és munkánkat más embereknek is. Ezért dolgozunk reggeltől estig, és ezért nyújtunk kiváló minőségű szolgáltatásokat.

Mi szeretünk úgy dolgozni, hogy amit egyszer megjavítunk, az utána hosszú ideig jó legyen. Legyen szó kisebb szifontisztításról, vagy teljes csatornahálózat fertőtlenítésről, csatorna kamerás vizsgálatról, vagy Womás mosásról, ránk számíthat, hívjon!

Gyorsan megszüntetjük otthonában a dugulást. Nagyon kellemetlen, ha nem folyik le a szennyvíz. Ezt mi tudjuk, ezért hívása után azonnal indulunk a dugulást elhárítani. Eldugult a lefolyó? nem megy le a víz, kiönt a WC kagyló, ha lehúzza? Ingatlanában, lakásában a duguláselhárítást és egyéb munkákat a legtisztább módon hajtjuk végre. Megteszünk mindent, hogy megoldjuk a dugulást vagy egyéb problémát, az eldugult lefolyót a lehető legtisztább módon állítjuk helyre, lehetőleg elkerülve az ásást és bontást. De, ha ez mégsem elkerülhető a akkor a munkát gyorsan, biztonságosan a legnagyobb gondossággal végezzük el.

Magasnyomású vízsugárral történő duguláselhárítás éjjel, nappal Non-Stop

Amikor magasnyomású vizet is használunk fel a duguláselhárításhoz, így tisztítjuk meg a lefolyót ezekkel a különleges fúvókákkal, amelyek szinte átvágják a dugulást. Woma csatornatisztításra van szükség? Semmi gond, száguldunk Önhöz.

Duguláselhárító, vízszerelő szolgáltatásaink

 • Vízszerelés, csövek, csapok cseréje, javítása.
 • WC-csere, WC-tartály javítása cseréje.
 • Mosógép bekötés, tisztítás.
 • Vizes berendezések bekötése, átkötése, beüzemelése.
 • Bojlerek javítása, vízkő mentesítés, fűtőszál, hőfokmérő csere.
 • Mindenféle vízszerelési munkák, javítások.
 • Lefolyók, szifonok takarítása, cseréje.
 • Duguláselhárítás.
 • Non-Stop lefolyótisztítás Budapesten
 • Mosogató dugulás megszüntetés
 • Duguláselhárítás Budapest 0-24
 • Duguláselhárítás olcsón
 • Padlóösszefolyó duguláselhárítás
 • Kézmosó és WC duguláselhárítás Budapesten
 • Vízvezeték szerelés Budapest
 • Duguláselhárítás fix áron Budapesten és Pest megyében

Csatorna kamerázás

Ha nem tudjuk pontosan megállapítani a dugulás helyét, akkor nézzük meg közelebbről a kamerás berendezésünk segítségével. Ezt a fajta kamerás vizsgálatot karbantartás céljából is célszerű elvégeztetni, főleg olyan helyeken, ahol sokféle okból történhet dugulás: irodaházakban, társas házakban, üzemekben Idővel repedések kezdenek megjelenni a csatornában. Ezeket okozhatják természeti tényezők is: vízszivárgás, gyökér behatolás, földmozgás.

Régen az egyetlen megoldás az volt, hogy azon a helyen ahol a hibát gondoltuk ástunk bontottunk és ha szerencsénk volt megtaláltuk elsőre a problémát és nem kellett több gödröt ásni, vagy feltörni a padlót a lefolyó szivárgása törése repedése miatt. Ma már hála a modern technológiáknak nem kell felesleges munkát végezni. Ebben segítünk egy nagy felbontású csatorna kamerával, amivel pontosan megtaláljuk a lefolyó problémáját, ezután már könnyebben és olcsóbban lehet kijavítani.

Segíteni tudunk a következőkben is:

 • Hőkamerás vizsgálat,
 • Csatornarendszer tisztítás,
 • Ereszcsatorna tisztítás,
 • Ásás
 • Gyökér eltávolítása,
 • Vízkő mentesítés.
 • Kamerás diagnosztika,

Műszeres csőtörés bemérést is végzünk, tehát csőrepedés, vízszivárgás estén is hívhat bennünket:

 • Csőtörés bemérés nagy gyakorlattal.
 • Műszeres szivárgás diagnosztika
 • Nyomvonal bemérés.
 • Korrekt munkavégzés,
 • Fix árak, rejtett költségek nélkül,
 • 100% garancia, hogy megtaláljuk a csőtörés, csőrepedés helyét.
 • Csőtörés bemérés, műszeres csőtörés keresés,

24 órás szolgáltatás. Elérhetők vagyunk éjjel és nappal. Hívjon most, kérjen segítséget, árajánlatot. Budapest és Pest megye területén éjjel nappal elérhetőek vagyunk.

Szifon tisztítása

Ha nem folyik le a víz a mosdóban, mosogatóban, vagy a fürdőkádban, zuhanyzóban akkor valószínűleg eldugult a szifon. Szifon tisztítás 0-24 éjjel, nappal, Budapest és Pest megye területén duguláselhárító gyors szolgálat, hogy ne Önnek kelljen vele szenvedni. Olcsó árak, hívása után gyorsan a helyszínre érünk.

A szifon tisztítás a hagyományos szétcsavarozható lefolyó szifonok esetén elvégezhető házilagos módszerekkel is. Vagy szétcsavarozzuk és kitisztítjuk, ha hozzáférünk, vagy ha van lefolyótisztító hajlékony kábelünk, azzal is megkísérelhetjük a szennyeződés eltávolítását.

Ha nem csak a fürdőkádban vagy a zuhanyozóban, hanem a mosdókagylóban is rosszul folyik le a víz, akkor a dugulás olyan mély ponton található a szennyvíz csőben, hogy a zuhany, a fürdő és a mosdó lefolyói már be vannak kötve. Ezért a lefolyótisztítást a megfelelő lefolyótisztító kábellel végezze el a mosdókagyló szifon után, mivel ott könnyen eltávolítható a szifon és a falon lévő csőhöz könnyű hozzáférni. Tovább olvasom →

Duguláselhárítás XIII. kerület

Duguláselhárítás Budapest XIII. kerület éjjel nappal 0-24-óráig NON-Stop azonnali indulás. Olcsó akciós árak. Ha Woma csatornatisztítás -ra, nagynyomású csatorna mosásra, akár szifontisztításra, vagy idegen tárgyak eltávolítására van szükség a csatornából, meg vannak hozzá a megfelelő eszközeink. Akár a teljes csatornahálózatot fertőtleníteni tudjuk. A rejtett dugulásokat a 13. kerületben Angyalföld, Göncz Árpád városközpont, Újlipótváros, Vizafogó térségben csőkamerával fel tudjuk deríteni, és meg tudjuk vizsgálni a csatornahálózat műszaki állapotát. Minden dugulás nem szüntethető meg ugyanazzal a módszerrel, ezért érdemes szakembert hívni, mert laikusként sokkal több kárt tudunk okozni, mint ha elsőre szakembert hívnánk. Elsőként a dugulás okát kell meghatározni, utána lehet az ok megszüntetését megtervezni.

Duguláselhárítás házilagos módszerekkel

Kapható kereskedelmi forgalomban jó néhány por és folyadék, amelyek segíthetnek a csatornarendszerben rekedt szennyeződés feloldásában. A mosószeres forró víz is jó zsíroldó, valamint a bóraxot is szokták használni, mint tisztító anyagot. A vegyszerek rendkívül komoly környezetkárosító hatással bírnak, savak, lúgok, ammóniaszármazékok vannak bennük, amelyek a csatornarendszerből az élővizekbe távoznak. A vegyszeres tisztítás sajnos csak a nagyon kis lerakódást oldja, egy háztartásban a csatornarendszer belső felülete több négyzetméter nagyságú terület, amelyet csak speciális nagynyomású mosórendszerrel lehet normálisan kitisztítani.

Savas lefolyótisztító

A savas lefolyótisztítók általában nagy koncentrációban tartalmaznak kénsavat és képesek oldani a cellulózt, proteineket, mint a haj, és zsírok, savas hidrolízisen keresztül. A savas lefolyótisztító szerek általában nagy koncentrációban tartalmaznak kénsavat, ami egy pH-mérő papír egy darabját pirosra változtatja és azonnal megbarnítja. A zsír és a haj mellett kénsavat tartalmazó savas lefolyótisztító is használható a vékony WC papír feloldására a vízvezetékekben. A gyártó szerint a lehetséges veszélyek közé tartozik a heves reakció vízzel és robbanásveszélyes hidrogéngőzök képződése a legtöbb fémmel érintkezve. Ezek viszont erősen mérgező hatásúak, mivel a vízzel gyors reakcióba lépnek, és így fejtenek ki rövid idő alatt erős szennyeződés oldó hatást.

Duguláselhárítás a XIII. kerületben Angyalföld, Göncz Árpád városközpont, Újlipótváros, Vizafogó:

Aba utca – Agyag utca – Alig utca – Ambrus utca – Angyalföldi út – Apály utca – Arasz utca – Árbóc utca – Árva utca – Babér utca – Balzac utca – Balzsam utca – Bárka utca – Béke tér – Béke út – Béke utca – Bence utca – Berettyó utca – duguláselhárítás Budapest XIII. kerület Angyalföld, Göncz Árpád városközpont, Újlipótváros, Vizafogó Bessenyei utca – Bodor utca – Borbély utca – Botond utca – Budai Nagy Antal utca – Bulcsú utca – Cimbora utca – Csanády utca – Csángó utca – Csata utca – Csavargyár utca – Csele utca – Cserhalom utca – Csongor utca – Csuka utca – Dagály utca – Déryné köz – Dévai utca – Dévényi út – Diós utca – Ditrói Mór utca – Dolmány utca – Dózsa György út – Dráva utca – Dunyov István utca – Esküvő köz – Esztergomi út – Fáklya utca – Faludi utca – Fáy köz – Fáy utca – Felka utca – Fiastyúk utca – Fivér utca – duguláselhárítás Budapest 13. kerület Forgách köz – Forgách utca – Fövény utca – Frangepán köz – Frangepán utca – Futár utca – Gács utca – Garam utca – Gergely Győző utca – Gidófalvy Lajos utca – Gogol utca – Gömb utca – Göncöl utca – Gyermek tér – Gyöngyház utca – Gyöngyösi sétány – Gyöngyösi utca – Gyutacs utca – Hajdú köz – Hajdú utca – Hajós Alfréd sétány – Hegedűs Gyula utca – Herzen utca – Hollán Ernő utca – Huba utca – Hun utca – Ipoly utca – Jakab József utca – Janicsár utca – Jász utca – Jászai Mari tér – Jéggyár utca – József Attila tér – Kádár utca – Káka utca – Kámfor utca – Kárász utca – Karikás Frigyes utca – Kárpát utca – Kartács utca – Kassák Lajos utca – Katona József utca – Kedves utca – Kerekes utca – Keszkenő utca – Klapka utca – Koma utca – Kresz Géza utca – Kucsma utca –  – Utca – Latorca utca – Lehel tér – Lehel utca – Lomb utca – Lőportár utca – Madarász köz – Madarász Viktor utca – Máglya köz – Margitsziget utca – Meder utca – duguláselhárítás Budapest XIII. kerület Mennyasszony utca – Mohács utca – Mór utca – Morva utca – Mosoly utca – Mura utca – Násznagy utca – Népfürdő utca – Népsziget – Nővér utca – Nyugati tér – Ördögmalom utca – Országbíró utca – Övezet utca – Paduc utca – Pajtás utca – Palóc utca – Pannónia utca – Pap Károly utca – Párkány utca – Paszomány utca – Pattantyús utca – Petneházy köz – Petneházy utca – Pozsonyi út – Pulszky utca – Radnóti Miklós utca – Rákospalotai út – Raoul Wallenberg utca – Reitter Ferenc utca – Révész utca – Róbert Károly körút – Róbert Károly krt. – Rokolya utca – Rokon utca – Röntgen utca – Ronyva utca – Röppentyű köz – Röppentyű utca – Angyalföld, Göncz Árpád városközpont, Újlipótváros, Vizafogó Rózsafa utca – Rozsnyai utca – Sió utca – Sógor utca – Süllő utca – Szabolcs köz – Szabolcs utca – Szegedi út – Szekszárdi utca – Szent István körút – Szent István krt. – Szent István park – Szent László út – Szobor utca – Szomszéd utca – Tahi utca – Taksony utca – Tar utca – Tatai utca – Tátra utca – Templom tér – Teve utca – Thurzó utca – Tilinkó köz – Tisza utca – Toborzó köz – Toborzó udvar – Toborzó utca – Tomori köz – Tomori utca – Topolya utca – Turbina utca – Turóc utca – Tutaj utca – Tüzér utca – Újpesti rakpart – Unoka utca – Üteg utca – Váci út – Vág utca – Vágány utca – Véső utca – Victor Hugo utca – Vígszínház utca – Visegrádi utca – Viza utca – Angyalföld, Göncz Árpád városközpont, Újlipótváros, VizafogóVizafogó sétány – Vizafogó utca – Vőlegény utca – Wahrmann Mór köz – Zsilip utca – Zsinór utca.

Melyek a dugulás előjelei?

A vizes berendezéseknél, szanitereknél általában úgy állítják be a szifon és a szennyvízelvezető csatorna méretét, hogy a legnagyobb fokozaton kifolyó vizet is el tudja nyelni. Ha kinyitjuk a csapot, és a maximum vízerőre állítjuk, a lefolyó nem tudja elnyelni a megfelelő tempóban a vizet, a lefolyónál bugyborékol, vagy összegyűlik a víz. Ilyenkor, ha nem zárnánk el a csapot, akkor kiöntene a víz a mosdóból.  Ha nem tudja elnyelni a vizet akkor valószínűleg kezdődő dugulás van a szifonban vagy a csatornahálózatban.

Mitől keletkezik dugulás?

Ha a hideg vizes szaniterekbe néha bóraxos, zsír oldó forró vizet öntünk, akkor az segít fellazítani a zsíros kicsapódást a cső falán. Ennél az eljárásnál arra kell figyelni, hogy a porcelán szaniterek megrepedhetnek, ha hideg állapotukban forró vizet öntünk beléjük, ezért az első öblítést meleg vízzel kezdjük, és fokozatosan adjuk hozzá forrót.  Amikor egy szennyvízcső falán a szennyeződés megtapad, akkor a cső átmérője az idő során egyre csökken, egyre szűkül, egyre kevesebb folyadékot tud elnyelni és így jelzi, hogy tisztítást igényelne. Ez a hideg vízzel működő szanitereknél WC, Piszoár, kézmosó előbb jelentkezik, mint a meleg vizes berendezéseknél (zuhanyzó, mosdó, mosogató). Ennek oka, hogy a hideg vízben könnyebben kicsapódnak a zsírok, olajok, a cső falára, míg meleg vízben ezek jól oldódnak.

Budapest kerületeiben és Pest megyében végzünk SOS duguláselhárítást. Ügyeletünk 0-24-órában Non-Stop hétköznap, munkaszüneti és ünnepnapokon is fogadja hívását.  Profi vízszerelő munkatársammal azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy segítséget nyújtunk a bajba jutott háztartásoknak.

Ha Budapest XIII. kerületben lakik Angyalföld, Göncz Árpád városközpont, Újlipótváros, Vizafogó és duguláselhárításra van szüksége akkor hívjon a fent látható, kattintható telefonszámon!

Külső lefolyók dugulásának elhárítása

Külső lefolyó duguláselhárítás 0-24 Budapest és Pest megyében azonnali indulással SOS. Olcsó akciós ár, kiszállás, mindennel felszerelt szervizautó. Woma mosás, nagynyomású csatornamosó, csőgörény, csatornatisztító robottakarító.

Hogyan lehet kitisztítani a külső lefolyókat?

Az eltömődött lefolyók komoly problémákat okozhatnak az ingatlan tulajdonosok számára. Ez kellemetlen szagokhoz, kiöntésekhez, szerkezeti károsodásokhoz és kellemetlen baktériumok felhalmozódásához vezethet a dugulás körüli területeken. Ha egy lefolyó az ingatlana határán belül van, az Ön felelőssége (nem pedig a helyi vízszolgáltatóé) annak biztosítása, hogy megfelelően karbantartsák és kitisztítsák, ha eldugult. Tovább olvasom →

Sos Duguláselhárítás

Duguláselhárítás Budapesten szakképzett vízvezeték szerelő mester segítségével, non-stop éjjel nappal azonnali indulással. Hívjon ha a lefolyótisztító a vízkőoldó a csőgörény már nem segít a duguláselhárítás házilag -os megoldásában. Duguláselhárítás árak Budapesten a legolcsóbbak, és Pest megyében is olcsó árakon dolgozunk. Elsősorban a hirtelen előforduló dugulásokat szoktuk gyorsan feltárni, és megszüntetni. Tovább olvasom →

Woma csatornatisztítás

woma-csatornatisztitasA Woma rendkívül erős, dugattyús nyomással előállított vízsugárral, és speciális, rotációs  fejjel oszlatja szét a dugulásban található szennyeződést, megtisztítja a csövek falát a zsíros olajos lerakódástól. A fellazított szennyeződés azután már könnyen eltávozik a fő csatornába, így a dugulás megszűnik, és a csővezetékek fala ahol a womát végig toljuk, megtisztul. Woma csatornatisztítás SOS azonnali indulással. A nagynyomású Woma mosó az egyik leghatékonyabb csatornatisztító eszköz a dugulások megszüntetéséhez. Jellemzői: nagy tisztítási hatékonyság és környezetbarát működés. Komplett csatornahálózatokban meg tudjuk a dugulást szüntetni, és teljesen át tudjuk mosni a csövek belső falát, amelynek a következtében a szennyvízhálózat ismét úgy fog üzemelni, mint új korában, megszűnik a csövekben lévő víz pangás, megszűnnek a rossz szagok, a bűz. A teljes nagynyomású átmosás segít a fertőtlenítésben is, hiszen nem kerülnek be fertőző anyagok az ingatlan légterébe akkor sem, ha valahol kiszárad átmenetileg egy szifon, például a padlóösszefolyóban. Legyen szó kisebb szifontisztításról, vagy teljes csatornahálózat fertőtlenítésről, csatorna kamerás vizsgálatról, vagy Womás mosásról, ránk számíthat

A megtisztított csövekben a szennyvíz is nagyobb sebességgel tud távozni, tehát több évig dugulás mentessé tehető a rendszer. Nyilván a véletlenül csatornahálózatba került tárgyakat nem lehet kivédeni, viszont ha a megfelelő méretű szűrőket teszünk a lefolyókba, és elvégezzük rendszeresen a lefolyók havi karbantartását, akkor jó eséllyel évekre elfelejthetjük a duguláselhárítók telefonszámát. Tovább olvasom →