WC duguláselhárítás Budapesten

WC duguláselhárítás Budapesten hétvégén és ünnepek alatt is, non-stop. 0-24 órában állunk ügyfeleink szolgálatára. Akinek van WC-je, az tudja, hogy bizonyos paradoxon törvények működnek. Ez alapján a WC mindig péntek este, vagy az ünnep első napján dugul el…

wc-dugulaselharitasWc dugulás jelei: lehúzásnál összegyűlik a víz, megemelkedik kissé, majd lezúdul. A másik tünet lehet, ha lehúzásnál megemelkedik a vízszint a csészében. Ilyenkor lassan folyik le, nem a szokásos erővel.

Egy WC dugulásnál mindenki a WC-pumpa után nyúl. Ez teljesen normális dolog, ezért ezt most nem is emeljük ki. Azonban ha a pumpa nem használ, van még egyéb trükk is a tarsolyunkban.

Hogyan lehet a WC dugulását megszüntetni?

A legjobb és legszakszerűbb módszer felszedni a WC kagylót, és megállapítani, hogy mitől keletkezett a dugulás. Azonban ha például a wc illatosítót sikerült belökni és lehúzni a csészébe, az általában még a porcelánon belül megakad. Tehát nem mindig segít ha felszedjük a csészét, sőt néha felesleges.

Néha viszont a wc csatornalefolyó részen van szűkülés, vízkő, vagy lerakódott szennyeződés. Akkor a csésze felszedése után a WC-bekötésétől kell elkezdeni a tisztítást. Nagynyomású csatornatisztító rendszerrel átmosni a csatornaszakaszt.

Ez a legtisztább és legszakszerűbb módszer.

Viszont nem mindig van szakszerűen lerakva a csésze. Lehet, hogy körbe van cementezve. Tehát sokszor nem lehet könnyen felszedni, ilyenkor jönnek a házilagos módszerek, hátha beválik.

Ha a legjobb házilagos módszert keresi a WC dugulás elhárítására, akkor véleményünk szerint ez a forró víz. A forró vizes samponos módszernél nincs jobb, (talán csak a sósav, az viszont veszélyes, és durván szennyezi a környezetet).

Ha oldható, és lemosható a szennyeződés, akkor a forró víz és sampon. Esetleg mosószeroldat, vagy mosogatószer oldat segíthet.

Az elv az, hogy a hideg összetorlódott zsíros dugót fellazítsuk sampon és forró víz segítségével. Majd kilökjük a csatornarendszerből a WC többszöri lehúzásával.

WC dugulás elhárítás házilag

dugulaselharitas-hazilagForrósítsunk meg egy nagy fazékban vizet. Ne forrjon, mert ha a hideg WC kagylóba öntjük, akkor megrepedhet a fajansz. Elég ha jó forró lesz a víz, a zsíros dugót akkor már oldani fogja. Ha forró a víz, öntsük bele a sampont, WU2, vagy hasonló teljesen megfelelő.

A lényeg, hogy jól habzó legyen, mert akkor a zsírt is valószínűleg jól oldja.

Most a forró samponos vizet öntsük a WC kagylóba. Lassan, nem kell bele zúdítani. Ha ez megvan, igyunk egy kávét, hagyjunk 15-20 percet az anyagnak, hogy kifejtse hatását.

Figyelem, ezt a fenti házilagos módszert mindenki a saját felelősségére próbálja ki! Vegye figyelembe, hogy a porcelán a túl forró víz hatására elpattanhat. Ezért 50-70°-nál ne legyen melegebb a víz. A forró samponos vizet ne a porcelánra öntse, hanem a lefolyóban található víz tetejére.

Ha nem biztos benne, hogy meg tudja csinálni, kérje szakértő segítségünket.

A hatóidő eltelte után próbáljuk ki a munkánk eredményét. Tegyünk egy vödörbe forró vizet bojlerből is jó nem kell túl forró. Öntsük a WC-be, és figyeljük meg, hogy milyen sebességgel megy le a víz. Azért ne húzzuk le a WC-t egyből, mert ha nem sikerült a dugulást elhárítani, akkor kiönthet a matéria a csészéből. Ha normál sebességgel megy le a víz, akkor örüljünk, mert sikerült a dugulás elhárítása. Ilyenkor ajánlott többszöri lehúzással átöblíteni a WC-t.

A gyorsan lezúduló víz kimossa a csatornahálózatból a feloldott szennyeződést.

Ha nem sikerült, akkor hívjon bennünket a fenti telefonszámon. Figyelem, az idegen tárgyak által okozott dugulásokat pl: wc-illatosító, guriga, véletlenül beesett tárgyak stb. nem tudjuk megszüntetni ezzel a módszerrel. Az idegen tárgyakat ki kell szedni, mert máshol megakadva újra dugulást hozhatnak létre.

Egy sikeres dugulás elhárítás után viszont gondolkozzunk el a megelőzésen.

Például, hogy ki kell tisztíttatni a teljes csatornahálózatot a házban, vagy lakásban. Egy teljes Woma csatorna mosás-fertőtlenítés sokkal olcsóbb, mint kéthetente a gyors szolgálatot hívni. Ha egy helyen csatorna szűkülés alakult ki, akkor hamarosan máshol is fog.

Ilyenkor egy kamerás csatorna csővizsgálat által képet kaphatunk a csatorna belső állapotáról.

Egy jól elvégzett karbantartással évekre megoldódhat ez a probléma. Magyarországon a legtöbb helyen sajnos nagyon kemény a víz. Előfordult több helyen, hogy pl:bojlerekből lavórszámra szedtük ki a lerakódott vízkövet. Ez a vízkő a csatorna falára is lerakódik, jelentős szűkülést okozva ezzel. A csatornaszag, a nehezen lefolyó víz, a bugyborékoló hang ennek az árulkodó jelei.

Zsírt mivel tudom feloldani?

Az effektív zsíroldáshoz számos termék és módszer áll rendelkezésre. Az alábbiakban néhány hatékony szer és módszer található:

Zsíroldószerek

Mindig kövesse az adott termék csomagolásán található utasításokat. A biztonságos és hatékony használat érdekében tartsa be. Az élelmiszerboltokban és drogériákban kaphatók különféle zsíroldószerek. Olyan termékeket keressen, amelyeket kifejezetten zsírok és olajok eltávolítására fejlesztettek ki. Gyakran tartalmaznak erős tisztító hatású vegyi anyagokat, például szilikont vagy ammóniát.

Citromlé

A citromlének természetes zsíroldó hatása van. Csepegtessen friss citromlevet a zsíros felületre, majd hagyja hatni néhány percig. Ezután dörzsölje le a felületet egy ronggyal vagy kefével. A citromlé nemcsak eltávolítja a zsírt, hanem kellemes illatot is hagy maga után.

Szódabikarbóna és ecet

A szódabikarbóna és az ecet együtt használva hatékonyak lehetnek a zsíros lerakódások ellen. Szórjon egy kis mennyiségű szódabikarbónát a zsíros felületre, majd spricceljen rá ecetet. Hagyja hatni néhány percig, majd dörzsölje le egy kefével vagy ronggyal. Ez a módszer természetes és környezetbarát megoldás.

Mindig gondoskodjon megfelelő szellőzésről, és használjon védőkesztyűt, amikor vegyi anyagokat használ.

Mivel a fenti paradoxon törvények alapján Önnek is valószínűleg pénteken este, vagy az ünnep első napján fog eldugulni a WC-je, ezért ne habozzon, hívjon bennünket, éjjel-nappal bármikor, akár ünnepek alatt is, és  ígérjük olcsón megcsináljuk, hogy Ön utána újra élvezhesse a jól működő háztartás örömeit.

Ajánlat: csőtörés bemérés szakszerűen, gyorsan.