Padlóösszefolyó dugulás megszüntetése

Megszüntetjük a dugulást ha nem folyik le a padlóösszefolyón a víz! Duguláselhárítás Budapest és Pest megye területén non-stop. Ne bosszankodjon, hívjon segítséget. A padlóösszefolyó sok helységbe beépíthető. Általában azokat a vizes helységeket szokták ellátni padlóösszefolyóval, ahol problémát jelenthet a rendszeresen padlóra folyt víz.

Ilyen helységek a vizesblokkok, mosókonyha, fürdőszoba, stb.

A helységek kialakításnál a padló lejtését ferdén alakítják ki. Ezért az esetlegesen kiömlő víz a padlóösszefolyóba folyik bele. Ennek hatására ha valahol kiömlik a víz, az automatikusan megindul a lefolyó felé. A padlóösszefolyó közvetlenül a csatornahálózatba csatlakozik. Ezért a visszaáramló szagok útját is el kell zárni. Így a padlóösszefolyóban minden esetben található szifon is.

A szifon általában egy U alakú cső, amelyiknek mindkét szárában (a beérkező és az eltávozó víz) marad valamennyi folyadék.

Ezzel lezárja a levegő szabad áramlását a szennyvízcsőben.

Így a víz a súlyánál fogva le tud menni a csatornába. De a szagok nem tudnak visszaáramlani. Ezzel el is érkeztünk az egyik leggyakoribb hibajelenséghez. Büdös van a helységben ahol a padlóösszefolyó található. Ez általában abból adódik, hogy a szifonban található szagzáró vízréteg kipárolog a csőből. Ekkor szabadon kezd áramlani benne a levegő.

Ezért a szagok is vissza tudnak áramlani a csatornából. Ezt könnyű orvosolni, vizet kell önteni a padlóösszefolyóba, és a szag megszűnik.

Mitől dugul el a padlóösszefolyó?

A padlóösszefolyó jellegénél és működésénél fogva nagyon könnyen el tud dugulni. Mivel a lejtős padló mindent a lefolyó felé irányít, ezért a por, kosz, haj stb. a lefolyó felé fognak áramlani.

A vízzel együtt a szifonba kerülnek.

Az átáramló víz ezek jelentős részét belemossa a csatornába, de a szagelzáró U alakú szifon alsó részében dugulás keletkezhet. A modernebb szifonokat ezért ellátják egy tisztító nyílással, ahol egy vakdugó található.

Ezt a vakdugót kitekerve hozzáférhetünk a padlóösszefolyó után induló csatornához. Ebben a dugulás elhárításhoz a woma mosót, vagy a csatorna kamerát le lehet vezetni. Arra is jó még ez a nyílás, hogy ezen keresztül a szifonban található szennyeződést is el lehet távolítani. Ennek a nyílásnak még tesztelési szerepe is van. Tegyük fel, hogy eldugult a padlóösszefolyó, és nem tudjuk, hogy pontosan hol.

Ekkor kitekerjük az összefolyóban található csavart.

Egy tölcsér segítségével vizet öntünk a nyílásba.

Ha a szifon utáni rész van eldugulva, akkor a víz nem tud lemenni a csatornába a dugulás miatt. De ha szabadon lefolyik, akkor tudhatjuk, hogy a szifon van eldugulva. Ilyenkor egy vastag puha drót elejére egy rongydarabot tekerünk. A szifon U részének a két szárán átnyomjuk, ezzel  kitisztítva a szifon alját a szennyeződéstől. Ha kitisztítottuk, a vakdugót, vagy tisztító csavart vissza kell tekerni. Ha jól dolgoztunk, akkor ezután a víz már akadálytalanul fog lefolyni. A szag sem jön vissza. szifon tisztítás

Ha a szifon után van a dugulás, ahhoz már speciális szerszámok és technika kellenek.

Mert mechanikus tisztításnál csak beljebb toljuk a szennyeződést. Természetesen megpróbálhatjuk vegyi úton kitisztítani a csatornát. Például dugulás oldó port szórunk a padlóösszefolyóba. Majd meleg vizet engedünk utána, de ez nem mindig szokott segíteni.

Általában az ilyen helyeken a hajszálak felakadnak és összekeverednek más szennyeződésekkel. Valamint ez letapad a csatorna falára. Így szépen lassan egyre kevesebb víz tud átáramlani a padlóösszefolyón, és kialakul a dugulás.

Kamerás vízvezeték vizsgálat segítségével általában jól behatárolható a dugulás helye, amelyet Woma mosóval át lehet mosni. Feloldva és szétroncsolva a dugulást a nagy nyomású víz kimossa a csatornából a szennyeződést. Ha esetleg nagyon makacs a dugó akkor spirált vezetünk be a csatornába. Kihúzzuk a szennyeződést, és utána mossuk át  a csőrendszert.

Padlóösszefolyók kiépítésénél célszerű az elvezető csőnek adni egy kis lejtést.

Így kevesebb legyen a pangó víz, és kevesebb szennyeződés gyűljön össze a vízszintesen haladó csőben. Szokás még kiépíteni külön tisztító ágat is. Ennek a segítségével nagyon könnyen ki lehet pucolni a padlóösszefolyó utáni részt. Mindenféle bontás nélkül tisztítható. Az igényesen kialakított vízhálózatban még a szennyeződésnek is lesz helye. Azt könnyen ki lehet onnan tisztítani, nem a csatornahálózatot fogja eltömni.

Hogyan lehet megelőzni a dugulást a padlóösszefolyóban?

Megelőzéshez jó ha nem megyünk be abba a helységbe utcai cipővel, ahol a padlóösszefolyó van. Valamint a padlót is tisztán tartjuk, hogy a lehullott szennyeződés ne kerüljön a lefolyóba. Ajánlott néha mosószeres forró vízzel átöblíteni. Célszerű átmosni a padlóösszefolyót. Valamint olyan szifontisztító port beleönteni amelyik a haj és a szőrszálakat fel tudja oldani.

Általánosan alkalmazott módszer, hogy a fürdőszobákban a padlóösszefolyó a központ. Ha zuhanyzó van, akkor a zuhanyból a padlóösszefolyón keresztül vezetik el a fürdővizet. Ilyenkor máshonnan is ide áramlik a kifolyt víz.

Az ilyen univerzális lefolyókban külön finomszűrő akadályozza meg a dugulást.

Kivédi, hogy a darabos szennyeződés a szifonba kerüljön. Így ezeket a szűrőket időnként ki kell szedni, és megtisztítani. Általános érvényű itt is, hogy a drágább jobb. Az igényesebben és jobban kidolgozott termékek ugyan drágábbak, de jobb minőségűek. Az olcsó műanyag tucatáruval általában mindig rosszul járunk.

A duguláselhárítás megkezdéséhez egy megfelelően kiépített padlóösszefolyó jó kiindulási hely, hiszen a vakdugón keresztül az utána következő csatornahálózatot jól át lehet mosni, különösebb bontás és szerelés nélkül.

Ha esetleg Önnek is problémája támad a padlóösszefolyóval keressen bennünket. Nem folyik le a víz, bugyborékol, gyakran kiszárad, vagy nem szeretne vele bíbelődni? Hívjon bennünket, és segítünk. Ha e-mailben szeretné felvenni  velünk a kapcsolatot, írjon. A Kapcsolat menüpontnál lévő űrlapot töltse ki, írja le, hogy a mi a probléma pontosan, és elolvasás után válaszolunk feltett kérdéseire.

Kapcsolódó bejegyzés

  • Duguláselhárítás XXII. kerület Budafok – TétényDuguláselhárítás XXII. kerület Budafok – Tétény Duguláselhárítás Budapest XXII. kerület 22.ker Budafok - Tétény éjjel nappal 0-24-óráig azonnali indulással, akciós ár. NON-Stop Az egyik legrosszabb dolog, ami történhet, hogy valami beleesik a szennyvízlefolyóba, majd megakadva elzárja a lefolyó szennyvíz útját, ezáltal dugulást hoz létre. Ez bármi lehet WC illatosító stb. Semmilyen előjele nincs, egyszer csak megakad a szennyvíz valahol és nem megy tovább. A tisztítása sem egyszerű, mivel nem szabad tovább lökni a rendszerben az […]
  • Duguláselhárítás BudapestDuguláselhárítás Budapest Duguláselhárítás Budapest kerületeiben 0-24-óráig. Egész héten, munkaszüneti és ünnepnapokon is non-stop. Lefolyó tisztítás, csatorna fertőtlenítés SOS. Budapesti hívás esetén 20 perc alatt a helyszínre érünk. Ezután megkezdjük a dugulás megszüntetését. Bármilyen dugulással kapcsolatban hívhat, WC, mosogató dugulás, stb. Duguláselhárítás FIX áron, kérjen árajánlatot! Duguláselhárítás Budapest összes kerületében A Duguláselhárítás Budapest városában: Gyors és Hatékony […]
  • Duguláselhárítás Budapesten és a környező településekenDuguláselhárítás Budapesten és a környező településeken Olcsó Duguláselhárítás Budapest kerületeiben 2024-ben is akár azonnal, éjjel nappal 0-24. Több mint két évtized gyakorlattal, duguláselhárító szervizautóval, korszerű felszereléssel és fix árakkal várjuk hívását a fenti telefonszámon. SOS Duguláselhárítás Budapest kerületeiben és Pest megyében Önökért 24 éve Olcsó Duguláselhárítás Budapest Kerületeiben éjjel, nappal 0-24-órában hívhat bennünket: 2024 -ben is azonnal indulunk segíteni. Gyors és Hatékony Megoldások az év minden […]
  • Szennyvíz csatorna tisztításSzennyvíz csatorna tisztítás Hívjon ha eldugult a szennyvízcsatorna, korszerű gépeinkkel gyorsan és hatékonyan megtisztítjuk a szennyvízcsatornát. A városok szennyvízcsatornái hálózatai egyike a civilizáció legkritikusabb infrastruktúráinak. Ezek a rendszerek egy bonyolult hálózatot alkotnak, amelyek segítségével a lakosság szennyvizét biztonságosan és hatékonyan elvezetik a lakóterületekről a kezelő- és tisztítóművekig. Azonban ennek a hálózatnak a működése nem önmagában értelmezhető, hanem a rendszeres […]
  • Vízszerelés BugyibanVízszerelés Bugyiban Bugyi, mint minden más település, számára alapvető fontosságú a megfelelő vízellátás. A vízszerelés, vagyis a házak és lakások vízrendszerének karbantartása és javítása elengedhetetlen a mindennapi életünk során. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogyan lehet hatékonyan elvégezni a vízszerelést Bugyiban, hogy az otthonokban folyamatos és zavartalan vízellátás biztosítva legyen. Alapok: Vízvezeték és Csőrendszer A vízszerelés alapvetően a vízellátó rendszer és a csőhálózat […]
  • Duguláselhárítás VeresegyházDuguláselhárítás Veresegyház Hatékony duguláselhárítás Veresegyház területén 0-24. Hívjon bennünket, ha eldugult, nem folyik le, csurog, csepeg, csatornaszag van. Veresegyház egy szép és fejlődő város, ahol a kényelmes élet elengedhetetlen részét képezi a megfelelő víz- és csatornahálózat működése. Azonban, mint minden városban, itt is előfordulhatnak dugulások, amelyek kellemetlenséget és problémákat okozhatnak a lakosoknak. Szerencsére Veresegyház területén is számos szakember és duguláselhárító szolgáltató […]