Gyakori kérdések

Mit tegyek, ha visszajön a WC-ből a víz?

Ha a WC-ből a víz visszajön vagy szivárog, az egy WC-problémát jelez, amit meg kell javítani. A víz visszajöhet a WC-kagylóba különböző okok miatt. A javítás módja attól függ, hogy mi okozza a problémát. Itt van néhány lépés, amit tehet a probléma megoldása érdekében.

 • Ellenőrizze a WC vízszintjét: Ha a vízszint a WC-tálban túl magas, és a víz nem folyik le, akkor valószínűleg dugulás van a lefolyóban. Használjon WC-pumpát vagy dugulásoldót a dugulás megszüntetésére.
 • Vizsgálja meg a tömítéseket: A WC kagyló alatt és körülötte található tömítések idővel elkopnak vagy megsérülnek, ami vízszivárgást okozhat.ja Ellenőrizze ezeket a tömítéseket, és cserélje ki, ha szükséges.
 • Szivárgás a WC-csészében: Ha a víz a WC-csésze belsejében szivárog, akkor az öblítő tartályban lévő alkatrészek, például a tömítések vagy a lefolyó sérült lehet. Cserélje ki vagy javítsa az érintett alkatrészeket.
 • Ellenőrizze a vízellátást: Ha a víz nem megfelelően folyik be a WC-be, akkor is probléma léphet fel. Ellenőrizze a vízellátási szelepet, és győződjön meg arról, hogy megfelelően működik. Ha nem, cserélje ki vagy javítsa meg.
 • Hívjon szakembert: Ha nem tudja megtalálni a probléma forrását, vagy ha a javítások nem segítenek, érdemes lehet egy szakembert hívni, aki megoldja a WC-problémát.

Hívjon bennünket a fenti telefonszámon bármikor, és mi kijavítjuk a hibát!

Fontos, hogy azonnal cselekedjen, ha a víz visszajön a WC-ből. Ez nemcsak kellemetlenséget okozhat, hanem vízkárt is okozhat az ingatlanban. Az időben történő felismerés és a hiba kijavítása segít elkerülni súlyosabb problémákat.

visszajön a WC-ből a víz

Mit tegyek, ha a mosdóban nem folyik le a víz?

Ha a mosdóban nem folyik le a víz, az lehet egy kellemetlen probléma, de általában könnyen orvosolható.

 1. Ellenőrizze a lefolyót: Először is, ellenőrizze a lefolyót, hogy nincs-e benne valamilyen dugulás vagy szennyeződés. Ha látja, hogy a víz nem folyik le a lefolyón keresztül, akkor az a probléma forrása.
 2. Használjon dugulásoldót: Vásároljon egy jó minőségű dugulásoldót vagy használjon házilag elkészített dugulásoldót (pl. forró víz és szódabikarbóna keverékét), és öntse le a lefolyón keresztül. Hagyja hatni a javasolt időt, majd öblítsd le bő vízzel. Ez segíthet a dugulás megtisztításában.
 3. Mechanikus megoldás: Ha a dugulás nem oldódik meg a dugulásoldóval, akkor próbálkozhat egy dugulásfelszámoló eszközzel. Például egy WC-pumpa vagy csőgörény (lefolyótisztító spirál). Fontos az eszköz használati utasításainak követése.
 4. Hívjon szakembert: Még mindig nem sikerül eltávolítani a dugulást? Ha úgy érzi, hogy a probléma nagyobb, mint amit otthon meg tud oldani, hívjon ki bennünket. Mi rendelkezünk a megfelelő eszközökkel és szaktudással a probléma kezeléséhez. Olcsón és gyorsan hárítjuk el a dugulást garanciával.

Fontos, hogy a problémát mielőbb meg kell oldani, hogy a mosdót újra használható legyen.

Mitől van, hogy a mosogatóban nem folyik le a víz?

Ha a mosogatóban nem folyik le a víz számos különböző okra vezethető vissza. A leggyakoribb okok közé tartoznak:

mosogatóban nem folyik le a víz

Csövek eldugulása: A mosogató lefolyócsövei idővel eldugulhatnak ételmaradékok, zsír és szappan lerakódása miatt. Ez gátolja a víz szabad áramlását. Az eldugult csövek megakadályozzák, hogy a víz hatékonyan lefolyjon.

Lezáró dugó: Ha a mosogatóban lévő lezáró dugó nincs megfelelően beillesztve vagy nem működik megfelelően, akkor nem engedi a vizet lefolyni. Néha az automata dugóknál előfordul, hogy elszakad a bowden huzal, és bedugva marad a lefolyó.

Túl sok ételmaradék: Ha túl sok ételmaradék marad a mosogatóban, akkor ez gátolhatja a víz lefolyását. Ajánlott a nagyobb ételmaradékokat egy szemetesbe dobni, mielőtt a mosogatóba öblítené le a tányérokról.

Dugulás a szennyvízhálózatban: Ha a mosogató mellett más csapokban is probléma van a víz lefolyásával, akkor a probléma valószínűleg a szennyvízhálózatban van. Ebben az esetben a hálózat valahol eldugult vagy sérült lehet.

Hogyan lehet megoldani a problémát?

Próbálja meg megtisztítani a mosogató lefolyóját. Használhat például lefolyócső-tisztítószert vagy egy pumpát a dugulás eltávolítására.

Ellenőrizze a mosogató lezáró dugóját, hogy jól működik-e, és megfelelően zár-e.

Ha a probléma nem a mosogatóban, hanem a szennyvízhálózatban van, akkor érdemes szakember segítségét kérni.

Fontos, hogy a mosogató dugulásokat megelőzés céljából rendszeresen tartsa tisztán a lefolyót. Kerülje az ételmaradékok nagy mennyiségben történő lefolyóba öblítését.

Mitől van csatornaszag a lakásban?

A csatornaszag a lakásban több dologra vezethető vissza. Ez általában a szennyvízrendszer vagy a lefolyók problémáival van összefüggésben. A következőkben felsorolok néhány gyakori okot, valamint néhány tippet a probléma megoldására:

 • Lefolyók eltömődése: A csatornákba kerülő szerves anyagok, például haj, ételmaradékok vagy zsír lerakódása a lefolyókban kellemetlen szagokat okozhat. Próbálja meg megtisztítani a lefolyókat egy lefolyótisztítóval, vagy hívjon bennünket, ha a probléma súlyosabb.
 • Szellőzőrendszer problémái: A csatornaszag forrása lehet a szellőzőrendszer, amelynek rendszeres karbantartása szükséges. Lehet, hogy a szellőzőrendszer csőhálózatában elakadt valamilyen idegen tárgy, vagy a szellőzőrendszer nem működik megfelelően.
 • Csatornacső sérülése: Az elhasználódott vagy sérült csatornacsövek is okozhatnak szagproblémákat. Ha csőrepedésre vagy szivárgásra gyanakszik, akkor célszerű bennünket hívni, hogy ellenőrizze és szükség esetén javítsa meg a csatornákat.
 • Szennyvízrendszer problémák: A szennyvízrendszer általános problémái is szagokat okozhatnak. Például, ha a szennyvízrendszer nem megfelelően záródik vagy szivárog, a szagok a lakásba juthatnak. Ez esetben is szakember segítségét érdemes kérni.

Szennyvízrendszer problémák

Vízelzáró fedelek. A vízelzáró csatornafedelek a lefolyókat védi a csatornából származó szagok elől. Ha ezek a fedelek nem zárnak megfelelően vagy hiányoznak, az is szagproblémákat okozhat.

Amennyiben a csatornaszag problémája folyamatosan fennáll, vagy ha nem találja az okát, javasolt szakember segítségét kérni.

Ők képesek azonosítani a problémát, és szakszerűen elhárítani azt, hogy megszüntessék a lakásban terjedő kellemetlen szagokat. Az időben történő intézkedés segíthet elkerülni a komolyabb szennyvízrendszeri problémákat és a környezetszennyezést is.

Szennyvíz szivattyúzás, vízszivattyúzás azonnal. Ha bármilyen lefolyóprobléma van a háztartásban, csatornaszag, nem folyik le a víz, visszajön a szennyvíz, vagy eldugult a csatornahálózat hívjon bennünket és segítünk!