Nem folyik le a víz a mosogatóban

Előfordulhat, hogy a víz nem folyik le a mosogatóból. Néhány lehetséges megoldást javasolhatok a dugulás elhárítására:

Lefolyócső dugulás

Lehet, hogy a lefolyócsőben található akadály gátolja a víz lefolyását. Ha tudja, hogy hogyan kell kitisztítani vagy átmosni a lefolyócsövet, próbáljon meg háztartási csőgörényt alkalmazni. Ha nem érzi biztosan hogy meg tudja csinálni, akkor (hívjon).

Szifon probléma

Elsőként ellenőrizze a mosogató szifonját. Lehetséges, hogy az elhasználódott vagy eldugult a szifon Ennek következtében akadályozza a víz lefolyását. Következésképp tisztítsa meg a szifont. Utána ellenőrizze, hogy nincs benne vízkő vagy sérülések. Legvégső megoldásként ha szükséges, cserélje ki az elöregedett alkatrészt.

Lefolyó dugulás

Előfordulhat, hogy a lefolyócső eldugult valamilyen szennyeződéssel vagy törmelékkel. Próbálja meg használni a lefolyótisztítót. Ezt a vegyi anyagot boltban vagy drogériában vásárolhat meg. Öntse a tisztítót a lefolyóba, utána hagyja hatni az előírt ideig.

Ezután öblítse le bőséges vízzel, hogy kimossa a dugulást.

Vízszivattyú probléma: Ha a mosogató alatt vízszivattyú található, akkor az lehet a probléma forrása. Lehetséges, hogy a szivattyú elakadt vagy meghibásodott. Következésképpen nem tudja hatékonyan elvezetni a vizet. Ebben az esetben hívjon bennünket utána segítünk a dugulás elhárításában.

Fontos megjegyezni, hogy ezek csak általános javaslatok. Mindazonáltal a pontos megoldás a probléma természetétől függ. Ha a fenti tippek nem oldják meg a problémát, akkor szakemberre van szükség.

Néha úgy érezheti, hogy nincs megfelelő szaktudása a hiba elhárításához. Ilyenkor javaslom, hogy vegye fel velünk a kapcsolatot.

Függetlenül a probléma súlyosságától gyorsan illetve hatékonyan megoldjuk a dugulást. Nem mellékes az sem, hogy olcsó árakon dolgozunk.

Mosogató duguláselhárítás

Ha eldugult a mosogató a zsíroldásához a következő lépéseket javaslom. (Mindazonáltal ha nem sikerül elhárítani a hibát, szerelőre lesz szüksége):

Meleg vízzel öblítsd át a mosogatót, hogy előkészítsd a zsíros felszínt a tisztításra. A meleg víz segít feloldani a zsírt.

 1. Következő lépés a mosogatószer vagy zsíroldó spray-t a mosogató felületére. A zsíroldó normális esetben hatékonyabb lehet a zsír eltávolításában. Különösen, ha a zsírréteg vastag.
 2. Használj egy mosogatószivacsot vagy puha rongyot. Utána dörzsöld át alaposan a mosogatót a tisztítószerrel. Ügyelj arra, hogy minden területet megtisztíts. Beleértve az alját, az oldalakat illetve a lefolyót is.
 3. Ha szükséges, hagyd hatni a tisztítószert néhány percig a zsíros felszínen. Ez segít feloldani a makacsabb zsírokat. A zsíroldás a duguláselhárítás hatékony módja.
 4. Használj meleg vizet a szivacs vagy rongy leöblítéséhez, majd töröld át újra a mosogatót. Ezalatt távolítsd el a feloldott zsírt és a tisztítószer maradványait.
 5. Ha a zsíros foltok még mindig láthatóak, próbálkozz egy erősebb tisztítószerrel. Például alkoholos oldattal, ecettel vagy citromlével. Vigyél fel egy kevés ecetet vagy citromlevet a mosogatóba. Hagyd hatni néhány percig hatni. Ezután dörzsöld át ismét a szivaccsal vagy ronggyal.
 6. Végül öblítsd le alaposan a mosogatót meleg vízzel. Utána töröld szárazra egy tiszta ruhával vagy papírtörlővel.

Ezek a lépések segítenek a mosogató zsíros felületének tisztításában. Célszerű a vegyszerek használati utasítását elolvasni.

Be kell tartani az esetleges óvintézkedéseket. Győződj meg róla, hogy a mosogató anyaga nem fog károsodni a tisztítástól.

Mosogató lefolyó dugulást mivel szüntessem meg?

A mosogató lefolyójának dugulása nagyon gyakori probléma. Szerencsére néhány egyszerű módszerrel megpróbálhatod megszüntetni a dugulást. Itt van néhány tipp:

 • Lefolyótisztító szer: Vásárolhatsz lefolyótisztító szert a boltban vagy a drogériában. Az ilyen típusú termékek erőteljes vegyi anyagokat tartalmaznak. Ezek képesek feloldani a dugulást. Használd őket az utasításoknak megfelelően. Továbbá ügyelj arra, hogy jól szellőző helyiségben használd őket. Kerüld az érintkezést a bőrrel valamint a szemmel.
 • Forró víz: Önts nagyon forró vizet a lefolyóba. Ez néha elegendő lehet ahhoz, hogy feloldja a zsírokat. Utána az apró szennyeződéseket is könnyen le lehet mosni.
 • Só és szódabikarbóna: Szórj egy kevés szódabikarbónát valamint sót a lefolyóba. Utána önts rá forró vizet. Hagyd hatni néhány percig, majd öblítsd át bőséges vízzel. Ez a módszer segíthet megtisztítani és feloldani a dugulást okozó anyagokat.
 • Ecet és szódabikarbóna: Szórj be a lefolyóba egy kevés szódabikarbónát, majd önts rá kb. fél pohár ecetet. Az ecet illetve a szódabikarbóna reakcióba lépve habot hoz létre. Ez segít megtisztítani a lefolyót. Hagyd hatni kb. 15-20 percig, majd öblítsd át forró vízzel.
 • Kézi duguláselhárító: Vásárolhatsz speciális duguláselhárító eszközöket. Javasoljuk például a WC pumpát vagy a spirált. Ezek segíthetnek eltávolítani a dugulást. Ezeket az eszközöket a lefolyó nyílásba kell helyezni. Majd mozgatni és forgatni kell őket, hogy megtisztítsák a dugulást.

A fenti módszerek nem mindig oldják meg a problémát. Ha dugulás súlyosabb, mint gondolnád, érdemes szakemberhez fordulni. Például vedd fel velünk a kapcsolatot és segítünk!

Duguláselhárítás házilag

A csőtisztítás házilag megvalósítható bizonyos esetekben. Függetlenül attól, hogy ezek az otthoni módszerek nem mindig hatékonyak minden problémára.

Néha a próbálkozás is jó eredményt hozhat. Súlyosabb csőproblémák esetén érdemes bennünket hívni. Ilyenkor a megfelelő technikával elhárítsuk a hibát.

Az alábbiakban néhány házi csőtisztítási módszert mutatok be. Ezeket könnyedén kipróbálhatod, ha úgy érzed, hogy a csövekben lerakódások vannak. Mindig ügyelj a biztonságra! Ha valami nem megy könnyedén vagy ha kétségeid vannak, érdemes inkább szakember segítségét kérni.

Forró víz és szódabikarbóna

Önts le egy nagy bögre szódabikarbónát a dugulásba, majd öntsd rá a forró vizet. Hagyd hatni kb. 15-30 percig, majd öblítsd le bő vízzel. Ez a módszer hatékony lehet a lerakódások oldására, továbbá tisztítja a csövek falát is.

Ecet és szódabikarbóna

Önts le egy fél bögre szódabikarbónát a lefolyóba, majd ráöntve egy fél bögre ecetet. Az ecet valamint a szódabikarbóna reakcióba lépve habot képez. A hab oldja a zsírt ráadásul segíthet a dugulás meglazításában. Hagyd hatni kb. fél órát, majd öblítsd le bő vízzel.

Csőtisztító spirál

A csőtisztító spirál egy hajlékony huzal, amit a csőbe lehet vezetni. Forgatva, utána időnként kihúzva segíthet eltávolítani a dugulást. Vásárolhatsz csőtisztító spirált barkácsboltban vagy webáruházban.

Vákuumszivattyú

Ha egy mosdó vagy fürdőkád el van dugulva, használhatsz vákuumszivattyút a dugulás eltávolításához.

Helyezd a vákuumszivattyút a dugulásra, azután pumpálj néhányszor.

Ilyenkor létrejön az alacsony nyomás, majd húzd ki hirtelen. Ez a módszer segíthet megmozdítani a dugulást.

Fontos megjegyezni, hogy ezek a módszerek hatékonyak lehetnek enyhe vagy közepes mértékű dugulások esetén.

Komolyabb problémák, például csőtörés vagy nagyobb elzáródások esetén inkább szakember segítségét kell kérni.

A szakember megfelelő eszközökkel valamint gépekkel rendelkezik a dugulás szakszerű elhárításához.

Különösen a makacs illetve szakértelmet igénylő feladatokat bízhatja ránk. Tudásunk illetve szakértelmünk legjavát nyújtjuk.

Ha bármilyen probléma van a szennyvíz csatornahálózattal, vagy a lefolyórendszerrel hívjon! 0-24-órában fogadjuk hívását!

Kapcsolódó bejegyzés

 • Lefolyótisztítás módszerekLefolyótisztítás módszerek A lefolyó tisztítás egy olyan művelet, amely feloldja az eltömődéseket a szennyvíz lefolyó hálózaton belül. Ez a dugulás a feloldása után szabadon tud távozni a csatorna irányába. A kifejezés vonatkozhat mechanikus eszközre is, mint például a duguláselhárító woma mosójára, és vegyi anyagokra is, amelyek feloldják a dugulást vegyi úton. A WC pumpa ugyanúgy lehet duguláselhárító eszköz, mint a Msr. Muscle, csak másképp kell használni. Minden dugulás nem szüntethető meg ugyanazzal a […]
 • Duguláselhárítás IX. kerületDuguláselhárítás IX. kerület Duguláselhárítás a IX. kerület teljes területén, Ferencváros minden részén. A 9.kerületben: Ferencváros. Duguláselhárítás olcsón, megbízható szakemberekkel. Lefolyótisztítás, kamerás vizsgálat a IX. kerületben. Kád, mosdó, piszoár, mosogató, zuhanyzó, WC, padlóösszefolyó. Woma mosás, duguláselhárítás, vízszerelés a 9. kerületben. Budapest minden kerületében a nap 24. órájában, minden nap, ünnepnapokon is az Önök rendelkezésére állunk. Duguláselhárítás és lefolyótisztítás minőségi […]
 • VízszivattyúzásVízszivattyúzás Egyre megszokottabb jelenséggé válnak nagy mennyiségű csapadék járó időjárási anomáliák, melyeknek csapadékhozamát a jelenlegi csatorna hálózatok nem képesek elvezetni. Azok az ingatlanok, amik alsó szinten helyezkednek el (mint például mélygarázsok, szuterén üzletek, és –lakások, pincék), könnyen víz alá kerülhetnek. Nagyon kevés ingatlanban van beépítve vízcsapó szelep, ami a csatornahálózatból visszatóduló szennyvíz és csapadék betörését hivatott megakadályozni. Az alábbi […]
 • Szennyvízcső törés a pincébenSzennyvízcső törés a pincében Eltörött a szennyvízcső? Hívjon bennünket a fenti számon Budapest és Pest megye területéről és azonnal megjavítjuk a törött szennyvízcsövet. Szakszerű csatornahálózat javítás, szennyvíz szivattyúzás, fertőtlenítéssel is SOS. Évtizedes duguláselhárítási és csatornahálózat szerelő gyakorlat. Vízszerelés azonnal, garanciával Szennyvízcső törés a pincében - Megoldások és teendők az ilyen helyzetek kezelésére A szennyvízcső törése a pincében egy bosszantó és kellemetlen probléma, […]
 • Gyökér benövés a csatornábanGyökér benövés a csatornában A csatornák és szennyvízelvezető rendszerek az otthonaink elengedhetetlen részei, amelyek zavartalan működését természetesnek veszünk. Sajnos azonban néha problémák merülhetnek fel, amelyek akadályozhatják a zavartalan vízelvezetést. Az egyik leggyakoribb ilyen probléma a gyökér benövés a csatornában. Ez a jelenség akár otthoni, akár városi környezetben előfordulhat, és ha nem kezelik időben, komoly következményekkel járhat. Az okok, következmények és megoldások. Mi okozza a […]
 • Duguláselhárítás Pest megyeDuguláselhárítás Pest megye Duguláselhárítás Pest megye településein 1996-óta éjjel, nappal 0-24. Azonnal indulunk, hívjon ha eldugult, csatornaszag van, nem folyik le a víz. Ügyeletben vagyunk Non-Stop éjjel, nappal. Korszerű szervizautóval megyünk a helyszínre. Felszerelésünk segítségével akár több száz méteres csatornát is át tudunk mosni. Kamerával a csőrendszert is meg tudjuk vizsgálni, illetve ki tudunk takarítani. Minőségi munkavégzés olcsó duguláselhárítás csőtisztítás falbontás nélkül. Speciális Woma […]