Duguláselhárítás Zugló

Duguláselhárítás fix áron Zuglóban Budapest XIV.-ker éjjel-nappal, non stop. A Pest középső részén található kerületben a Stadionoktól a Dózsa György útig, a Vágány utca, Dévényi út, Tatai utca, Rákospalotai körvasút sor, Szuglói Körvasút sor, Kerepesi úti részig végezzük az alábbiakat:

 • Klíma vezeték tisztítás
 • Csatornatisztítás nagynyomású vízzel
 • Woma mosás
 • Kamerás dugulásvizsgálat
 • WC duguláselhárítás,
 • Mosogató dugulás elhárítás
 • Mosogatógép dugulás elhárítás
 • Mosdó, zuhanyzó lefolyó dugulás megszüntetése
 • Padló összefolyó dugulás elhárítása.
 • Kertes házak csatornahálózatának tisztítása fertőtlenítése.
 • Szifon tisztítás, dugulás helyének megállapítása, dugulás megszüntetése.

csatorna tisztításZugló az egyik legrégebbi Budapesti kerület. Jellemzően kertes házakkal, ahol nagyon gyakori a régi típusú csatornahálózat, esetenként 40-60 éves eternit csövek is előfordulnak. Ezek a csatornacsövek sajnos nagyon könnyen eltörhetnek, megsérülhetnek. Sok ház, családi ház szennyvíz rendszerét építették ki anno eternit csövekkel, amelyek nagyon jól funkcionálnak ameddig a csövek falán lévő lerakódás meg nem vastagodik, és lassan elzárja a víz útját. Az ilyen típusú szennyvíz csövek falára az évek alatt szépen lassan, észrevétlenül rakódik le a szennyezőanyag, egyre vastagabbá válva előbb-utóbb dugulást okozva. A hideg időszak kedvez a lerakódások keletkezésének, hiszen  a zsírok és olajok  a melegben folyósak a hidegben viszont megdermednek, jobban tapadnak, és így ha a szennyvíz cső fala hideg, akkor könnyebben megtapadnak rajta a zsírok, olajok. Ezért a leggyakrabban elduguló csőhálózatok, ahol a legkönnyebben beszűkül a csőátmérő mindig ott alakul ki ahol gyakran használnak zsíros olajos szereket a csatornába öntve. Ilyen elsősorban a mosogató, ahol zsíros és olajos edényeket mosnak el, és a fürdőszobai szaniterek ahol szintén használnak krémes és olajos kozmetikumokat, tisztálkodó szereket. Ezeken a helyeken gyakori az időszakos eldugulás, amikor az összegyűlt haj, ételmaradék, stb. eltömi a lefolyót. Ezeket az elején házilagos módszerekkel is meg lehet szüntetni, legalábbis időlegesen újra átjárhatóvá lehet tenni a csatornát, de a végleges megoldást, ami több évre szól csak a teljes nagynyomású mosóberendezést tudja produkálni. Sajnos nem mindenki engedheti meg magának, hogy a teljes szennyvízhálózatot kicserélje a telkes és a  házon belül, egészen a központi csatorna becsatlakozási pontig. Ezért ha egy ilyen csőhálózat eldugul, a tisztítás és dugulás elhárítás során nagyon körültekintően kell eljárni, hiszen ezeknek  a csatornáknak a fala nagyon könnyen megsérülhet.

nagynyomású vízsugárÁltalában ezeknek a csöveknek a tisztítása nagynyomású víz sugárral, woma mosóberendezéssel történik. Ilyenkor a dugulás feltételezett helyéhez legközelebbi csatorna bekötési pontot kinyitjuk, és a nagynyomású mosóberendezést bevezetjük a csatorna nyílásba. A mosás-tisztítást elindítva a mosóberendezésből a víz nagy nyomással a csatornába lövell és az ott található dugót fellazítva, szétroncsolva belemossa a szennyezőanyagot a csatornába. Ez egyrészt nagyon hatékony és olcsónak mondható megoldás, amelyik környezetbarát is. A vízsugár mozgása és ereje csak a szennyeződést mozgatja szét, és ezáltal fejti ki tisztító hatását. A csatorna csövek fala nem sérül, és amerre a woma tisztító feje elhalad, a teljes csatorna falat is átmossa, ezáltal az a rész újra teljes kapacitással fog működni, a tisztítás minden régi lerakódást felold.

A woma mosás nem csak azért hasznos, mert a szennyvízcső újra teljes kapacitással fog üzemelni, hanem azért is, mert a gyakori duguláselhárítás a rendszeres itt-ott előforduló eldugulások miatt nagy anyagi terhet is róhat a családra.

duguláselhárítás panelZugló nem csak kertes házakból áll, hanem jelentős méretű lakótelepek is vannak a XIV.-kerületben, amelyek jellemzően panelházakból állnak. Panelházakban is végzünk duguláselhárítást, és woma mosást is. A panelekben általában a legfelső emeletekről zúdul le a szennyvíz a pincéig, néha igen nagy sebességet is elérve. Nem is szokott baj lenni, hiszen a nagy lejtéssszög és a súly segít a szennyvizet könnyen és gyorsan levezetni. A baj akkor keletkezik, ha valahol kifordul egy tömítés, vagy idegen anyag kerül a WC-be, és azt utána lehúzzák. Ha a lezúduló idegen anyag valahol megakad, beragad akkor az utána ráhulló szennyeződésből is egyre vastagabb lesz a dugó, míg a végén már a víz sem fog lefolyni, és az ilyen dugók a legveszélyesebbek. Mivel nagy kapacitás szükségeltetik a szennyvíz elvezetéséhez, ezért általában vastag műanyag lefolyócsövet alkalmaznak a panelházak szennyvízcsöveinek a kiépítésnél, duguláselhárító csonkkal. Ezt a dugulás elhárításához ki lehet nyitni, és itt be tudjuk vezetni a woma mosót amellyel könnyen és egyszerűen a csatorna cső kitisztítható. A dugulás a panelházakban nagy bajokat is tud okozni, ugyanis ha eldugul a csatorna valamelyik lakásnál, akkor a felette lakók szennyvize a dugulás helyén összegyűlhet és akár ki is önthet a szennyvíz a lakásba. Ezért általában a panel duguláselhárítás Sos expressz történik, hiszen a gyorsaság fontos a további károk megelőzéséhez. Ilyenkor hívás után mi is késlekedés nélkül indulunk.

Ha Önnél is dugulás van, nem bír vele, a házilagos módszerek nem vezetnek eredményre, vagy csak nem szeretne a dugulás elhárításával foglalkozni, akkor hívjon bennünket éjjel nappal akár munkaszüneti napokon is, és jövünk, segítünk, Zuglóban és bárhol Budapest teljes területén.