Mosogató dugulás elhárítás

Duguláselhárítás tippek

szuros-lefolyos-mosogatoA mosogató dugulás megszüntetése gyakori probléma, mivel a mosogatóba nagyon gyakran kerülhetnek idegen szennyeződések, ételmaradék, tészta, stb. Ezeknek a dugulásoknak a jelentős része megelőzhető, ha sűrű szűrő kerül a lefolyó fölé.

A drágább Inox mosogatótálcákat már ilyen beépített szűrővel árulják.

A régebbi típusokba is lehet kapni műanyag, illetve fém szűrőt. Ez a lefolyó mélyedésbe helyezve segít kiszűrni a darabos szennyező anyagokat.

A mosogatóba nem csak ételmaradék kerül, hanem sok olajos, zsíros szennyeződés is.

Ezek hosszú távon letapadnak a mosogató csatorna csövének falán. Először beszűkülést majd pedig dugulást okoznak.

Mosogató duguláselhárítás házilag

mosogato-dugulaselharitasElőször mindig a mosogató szifonjánál kezdjük a dugulás elhárítását. Hiszen itt dugul el a legkönnyebben. A  szifon U alakú bűzelzáró betétjén átáramló vízben úszkáló szennyező anyagok megakadnak az alján. Utána eldugaszolják a víz útját.

A mosogató szifon könnyen szétcsavarható, nagy méretű gumi szigetelésű.

Csavarjuk szét teljesen, majd tisztítsuk ki, és utána szereljük össze, és próbáljuk ki. Ha még mindig fennáll a dugulás, akkor az a mosogató csatornarendszerében keletkezett.

Ezt házilagos módszerrel a vegyszeres forró vizes átöblítéssel lehet megpróbálni megszüntetni.

A mosogató dugulás elhárítása történhet  gyakori forró mosószeres folyóvizes öblítéssel. Ezt akár hetente lehet alkalmazni. Segít a mosogató lefolyó falára lerakódott szennyeződések eltávolításában. A lefolyó dugulás elhárító szer akkor megfelelő, ha nem mérgező.

Nem okoz kárt a csatornarendszerben, oldja a szennyező anyagokat. Utána a csatornahálózatból nyom nélkül kimosható.

Mosogató csatornatisztítás házilag

A módszer egyszerű, elsőként:

 • forraljunk fel egy nagy fazékban vizet.
 • Ezután tegyünk bele valamilyen zsíroldót.
 • Duguláselhárítás házilag trisó vagy ecet,esetleg hideg zsíroldó segítségével valósítható meg. A lényeg, hogy a tisztítószer erősen zsíroldó hatású legyen.
 • Dugjuk be a szabad lefolyó nyílásokat.
 • A forró zsíroldó vizet lassan öntsük a mosogató lefolyó nyílásába.
 • Jó módszer, ha ezután forralunk még egy fazék tiszta vizet.
 • Öt perc elteltével ezt is a mosogatóba öntjük.

Így a cső faláról a vegyszerek által feloldott szennyeződéseket lemossuk.

Néha nagyon el van dugulva a mosogató, (egyáltalán nem megy le a víz). Ilyenkor minden esetben először pumpával próbáljuk meg a szennyeződést megmozdítani. Utána ha már lefolyik a víz, akkor alkalmazzuk a forró vizes módszert.

Mosogató dugulás elhárítás

Amennyiben mosogatója el van dugulva, több  megoldás létezik a dugulás megszüntetésére.

Dugulásoldó szer

Vásároljon egy dugulásoldó szert, amelyet az élelmiszerboltokban vagy a drogériákban találhat meg. Kövesse az adott termék csomagolásán található utasításokat a használatához.

Forró víz és szódabikarbóna

Tegyen nagy mennyiségű szódabikarbónát a dugulás helyére, majd öntsön rá forró vizet. Hagyja hatni néhány percig, majd öblítse le bő vízzel. Ez a módszer hatékony lehet az enyhe dugulásoknál.

Ecet és szóda

Keverjen össze egy fél csésze ecetet és egy fél csésze szódabikarbónát. Öntsön ezt a keveréket a mosogatóba, majd hagyja hatni 15-20 percig. Végül öblítse le bő vízzel. Az ecet és a szóda reakciója hatékonyan oldja fel a dugulást.

Pumpa vagy dugulásoldó spirál

Vásároljon egy pumpát vagy dugulásoldó spirált a barkácsboltban, és próbálja meg fizikailag eltávolítani a dugulást. Kövesse az eszköz használati útmutatóját.

Professzionális segítség

Ha a fenti módszerek nem oldják meg a problémát, vagy a dugulás súlyosabb, érdemes lehet duguláselhárító szakember segítségét kérni. Egy vízszerelő tapasztalattal és megfelelő eszközökkel rendelkezik a dugulás hatékony elhárításához.

Fontos, hogy óvatosan járjon el, és ne használjon erőszakot a dugulás eltávolításakor.

Ez sérülést okozhat a csőrendszerben.

Továbbá, mindig gondoskodjon megfelelő szellőzésről, és használjon védőkesztyűt és szemvédelmet, amikor vegyi anyagokat használ.

Zsíroldásra milyen szer a jó?

Az effektív zsíroldáshoz számos termék és módszer áll rendelkezésre. Az alábbiakban néhány hatékony szer és módszer található:

Zsíroldószerek

Az élelmiszerboltokban és drogériákban kaphatók különféle zsíroldószerek. Olyan termékeket keressen, amelyeket kifejezetten zsírok és olajok eltávolítására fejlesztettek ki. Gyakran tartalmaznak erős tisztító hatású vegyi anyagokat, például szilikont vagy ammóniát.

Mindig kövesse az adott termék csomagolásán található utasításokat a biztonságos és hatékony használat érdekében.

Szódabikarbóna és ecet

A szódabikarbóna és az ecet együtt használva hatékonyak lehetnek a zsíros lerakódások ellen. Szórjon egy kis mennyiségű szódabikarbónát a zsíros felületre, majd spricceljen rá ecetet. Hagyja hatni néhány percig, majd dörzsölje le egy kefével vagy ronggyal. Ez a módszer természetes és környezetbarát megoldás.

Citromlé

A citromlének természetes zsíroldó hatása van. Csepegtessen friss citromlevet a zsíros felületre, majd hagyja hatni néhány percig. Ezután dörzsölje le a felületet egy ronggyal vagy kefével. A citromlé nemcsak eltávolítja a zsírt, hanem kellemes illatot is hagy maga után.

Olívaolaj

Talán meglepő, de az olívaolaj is hatékony lehet a zsír eltávolításában. Vigyen fel kis mennyiségű olívaolajat a zsíros felületre, majd dörzsölje át egy ronggyal vagy szivaccsal. Az olaj feloldja a zsírt, és könnyebben tisztíthatóvá teszi. Minden zsíroldást végző szer vagy módszer előtt mindig végezzen egy kis próbát egy rejtett területen. Fontos, hogy megbizonyosodjon arról, nem okoznak kárt vagy foltot a felületen.

Mindig gondoskodjon megfelelő szellőzésről, és használjon védőkesztyűt, amikor vegyi anyagokat használ.

Ha ezek ellenére nem folyik le a víz a mosogatóban, akkor nincs más hátra, hívjon bennünket a fenti telefonszámon, hogy segíthessünk. A bosszantó problémák megoldásához kérjen szakértő segítséget munkatársunktól.

Kapcsolódó bejegyzés

 • Duguláselhárítás VI. ker. Terézváros teljes területén.Duguláselhárítás VI. ker. Terézváros teljes területén. Teljes körű duguláselhárítás, kamerás vizsgálat vagy vízszerelés a 6. kerületben, Terézváros teljes területén kedvező, olcsó áron. Vállaljuk üzletek, üzemek, óvodák, iskolák, lakások és társasházi dugulások megszüntetését fertőtlenítéssel együtt, legyen bármilyen dugulás, mi gyorsan és higiénikusan megoldjuk. Olcsón Budapesten és Pest megye teljes területén, éjjel-nappal hívhat, a hét összes napján várjuk jelentkezésüket, a legmodernebb felszereléseket használunk, Womás technikával […]
 • Mi oldja fel a lerakódásokat a szennyvízcső falán?Mi oldja fel a lerakódásokat a szennyvízcső falán? A szennyvízcsövek falán keletkező lerakódás hosszú távon komoly problémákat okozhat az ingatlanokban és az infrastruktúrában egyaránt. A lerakódások kialakulása elsősorban a háztartási szennyvízben található szilárd részecskékből, vízkő, zsírokból, olajokból és egyéb anyagokból ered. Ezek a szennyeződések fokozatosan felhalmozódnak a csövek falán, szűkítve ezzel a csőátmérőt, csökkentve a vízelvezetés hatékonyságát és hosszú távon akár el is dugulást okozhatnak. De vajon mi a […]
 • Gyökér benövés a csatornábanGyökér benövés a csatornában A csatornák és szennyvízelvezető rendszerek az otthonaink elengedhetetlen részei, amelyek zavartalan működését természetesnek veszünk. Sajnos azonban néha problémák merülhetnek fel, amelyek akadályozhatják a zavartalan vízelvezetést. Az egyik leggyakoribb ilyen probléma a gyökér benövés a csatornában. Ez a jelenség akár otthoni, akár városi környezetben előfordulhat, és ha nem kezelik időben, komoly következményekkel járhat. Az okok, következmények és megoldások. Mi okozza a […]
 • Vízszerelő 0-24Vízszerelő 0-24 Vízszerelő Budapest, Pest megye területén éjjel és nappal hívhat bennünket 0-24. A vízvezeték rendszer otthona nélkülözhetetlen eleme. Nemcsak a hétköznapi kényelemhez járul hozzá, hanem lehetővé teszi a napi feladatok elvégzését is. A WC-től és a csaptelepektől az otthoni háztartási gépekig, amelyek működéséhez vizet használnak. A vízvezeték-rendszerrel kapcsolatos probléma megzavarhatja a napi életvitelt. Károkat okozhat az otthonában, és kényelmetlenséget okozhat Önnek és […]
 • Nem folyik le a víz a mosogatóbanNem folyik le a víz a mosogatóban Előfordulhat, hogy a víz nem folyik le a mosogatóból. Néhány lehetséges megoldást javasolhatok a dugulás elhárítására: Lefolyócső dugulás Lehet, hogy a lefolyócsőben található akadály gátolja a víz lefolyását. Ha tudja, hogy hogyan kell kitisztítani vagy átmosni a lefolyócsövet, próbáljon meg háztartási csőgörényt alkalmazni. Ha nem érzi biztosan hogy meg tudja csinálni, akkor (hívjon). Szifon probléma Elsőként ellenőrizze a mosogató szifonját. Lehetséges, hogy az […]
 • Ha dugulás van a lefolyóban ezt jobb ha tudjaHa dugulás van a lefolyóban ezt jobb ha tudja Olcsó duguláselhárítás Budapesten és Pest megye városaiban. Bármilyen dugulás esetén hívhat. WC dugulás, padló összefolyó, mosogató dugulás megszüntetése. Gyorsan, olcsón és hatékonyan dolgozunk. Elsőként hívjon bennünket a fenti telefonszámon, vagy kérjen árajánlatot online. Udvarias megbízható munkatársak, tiszta, kulturált munkavégzés. Tisztán dolgozunk és feltétlenül összetakarítunk magunk után. Hogyan jön létre a dugulás? Az egyik legrosszabb dolog, ami történhet, […]