Mosogató dugulás elhárítás

Duguláselhárítás tippek

szuros-lefolyos-mosogatoA mosogató dugulás megszüntetése gyakori probléma, mivel a mosogatóba nagyon gyakran kerülhetnek idegen szennyeződések, ételmaradék, tészta, stb. Ezeknek a dugulásoknak a jelentős része megelőzhető, ha sűrű szűrő kerül a lefolyó fölé. A drágább inox mosogatótálcákat már ilyen beépített szűrővel árulják, de a régebbi típusokba is lehet kapni műanyag, illetve fém szűrőt amelyik a lefolyó mélyedésbe helyezve segít kiszűrni a darabos szennyező anyagokat.

A mosogatóba nem csak ételmaradék kerül, hanem sok olajos, zsíros szennyeződés is, amelyik hosszú távon letapad a mosogató csatorna csövének falán, és először beszűkülést majd pedig dugulást okoz.

Mosogató duguláselhárítás házilag

mosogato-dugulaselharitasElőször mindig a mosogató szifonjánál kezdjük a dugulás elhárítását, hiszen itt dugul el a legkönnyebben. A  szifon U alakú bűzelzáró betétjén átáramló vízben úszkáló szennyező anyagok megakadnak az alján, és eldugaszolják a víz útját.

A mosogató szifon könnyen szétcsavarható, nagy méretű gumi szigetelésű. Csavarjuk szét teljesen, majd tisztítsuk ki, és utána szereljük össze, és próbáljuk ki. Ha még mindig fennáll a dugulás, akkor az a mosogató csatornarendszerében keletkezett. Ezt házilagos módszerrel a vegyszeres forró vizes átöblítéssel lehet megpróbálni megszüntetni.

A mosogató dugulás elhárítása történhet  gyakori forró mosószeres folyóvizes öblítéssel, ezt akár hetente lehet alkalmazni, amelyik segít a mosogató lefolyó falára lerakódott szennyeződések eltávolításában. A lefolyó dugulás elhárító szer akkor megfelelő, ha nem mérgező, nem okoz kárt a csatornarendszerben, oldja a szennyező anyagokat, és a csatornahálózatból nyom nélkül kimosható.

Mosogató csatornatisztítás házilag

A módszer egyszerű, forraljunk fel egy nagy fazékban vizet, majd tegyünk bele valamilyen zsíroldót. Duguláselhárítás házilag trisó vagy ecet,esetleg hideg zsíroldó segítségével valósítható meg,  a lényeg, hogy a tisztítószer erősen zsíroldó hatású legyen. Dugjuk be a szabad lefolyó nyílásokat és a forró zsíroldó vizet lassan öntsük a mosogató lefolyó nyílásába. Jó módszer, ha ezután forralunk még egy fazék tiszta vizet, és öt perc elteltével ezt is a mosogatóba öntjük, hogy a cső faláról a vegyszerek által feloldott szennyeződéseket lemossuk.

Ha nagyon el van dugulva a mosogató, (egyáltalán nem megy le a víz) akkor minden esetben először pumpával próbáljuk meg a szennyeződést megmozdítani, és utána ha már lefolyik a víz, akkor alkalmazzuk a forró vizes módszert.

Ha ezek ellenére nem folyik le a víz a mosogatóban, akkor nincs más hátra, hívjon bennünket a fenti telefonszámon, hogy segíthessünk, a bosszantó problémák megoldásához kérjen szakértő segítséget munkatársunktól.

Kapcsolódó bejegyzés

  • Duguláselhárítás VI. ker. Terézváros teljes területén.Duguláselhárítás VI. ker. Terézváros teljes területén. Teljes körű duguláselhárítás, kamerás vizsgálat vagy vízszerelés a 6. kerületben, Terézváros teljes területén kedvező, olcsó áron. Vállaljuk üzletek, üzemek, óvodák, iskolák, lakások és […]
  • Sos DuguláselhárításSos Duguláselhárítás Duguláselhárítás Budapesten szakképzett vízvezeték szerelő mester segítségével, non-stop éjjel nappal a járvány idején is azonnal. Hívjon ha a lefolyótisztító a vízkőoldó a csőgörény már […]
  • Lefolyótisztítás módszerekLefolyótisztítás módszerek A lefolyó tisztítás egy olyan művelet, amely feloldja az eltömődéseket a szennyvíz lefolyó hálózaton belül. Ez a dugulás a feloldása után szabadon tud távozni a csatorna irányába. A […]
  • Duguláselhárítás IX. kerületDuguláselhárítás IX. kerület Duguláselhárítás a IX. kerület teljes területén, Ferencváros minden részén. A 9.kerületben: Ferencváros. Duguláselhárítás olcsón, megbízható szakemberekkel. Lefolyótisztítás, kamerás […]