Lefolyó duguláselhárítás házilag

Megőrjíti a lassú szennyvíz lefolyó? Ha azon tűnődik, hogyan távolítson el egy dugulást vagy hogyan tisztítsa meg a lefolyót, vízvezeték-szerelőnk néhány nagyszerű tippet ad az Ön számára. A vízvezeték-szerelők egyetértenek abban, hogy a kemény vegyszerek károsíthatják a csöveket és a környezetet. Kedvenc vízszerelőnk a következő bölcs tanácsokat adta a lefolyók tisztításához és karbantartásához.

Hogyan tisztítsuk meg a konyhai mosogató lefolyóját

A tapasztalt vízszerelő azt javasolta, hogy hetente legalább egyszer öntsön be nagyon forró vizet a konyhai mosogató lefolyójába. Ez segíthet megelőzni az eltömődést okozó szennyező anyag felhalmozódást a csövek belső felületén. Vagy öntsön egy csésze ecetet a lefolyóba, és hagyja állni 30 percig. Öblítse le két liter nagyon forró vízzel. A lefolyó tisztításának másik módja, hogy havonta öntsünk a lefolyóba enzimes lefolyótisztítót, például Mr Muscle hogy megelőzzük az eltömődést. Az ezekben a tisztítószerekben lévő enzimek lebontják a lerakódást, és segítenek tisztán tartani a mosogató szennyvíz csatornákat. A Mr. Muscle Lefolyótisztító még a legmakacsabb dugulást is hatékonyan megszünteti, és felveszi a harcot a szennyeződés okozta kellemetlen szagok ellen. Közvetlenül a dugulásnál fejti ki hatását, így már 5 perc elteltével látható a hatása. Minden lefolyócső esetében biztonságosan alkalmazható. Mielőtt a piszkos edényeket, fazekakat vagy serpenyőket a mosogatógépbe tenné, alaposan kaparja le és öblítse le hideg vízzel. Ez a maradék zsírt szilárd állapotban tartja, így könnyebben áthaladhat a szennyvíz csatornán. A meleg víz használata folyósítja a zsírt. Ahogy a zsír lehűl, miközben áthalad a vezetéken, megszilárdul és bevonja a lefolyóvezeték belső felületét. Idővel ez a felhalmozódás duguláshoz vezet.

Büdös szag jön a lefolyókból?

Használhatja a szódabikarbónát a lefolyók tisztítására és szagtalanítására. Csak öntsön egy fél csésze szódabikarbónát a lefolyóba, és kövesse két liter forró vízzel. A szódabikarbóna kiváló tisztítószer a mosdókagyló, valamint a zuhany- és kádlefolyók tisztításához, és elnyeli a kellemetlen szagokat is. Vannak olyan speciális ecetsavas termékek is, amelyek természetes összetevőket használnak a lefolyók felfrissítésére és tisztítására.

Hogyan távolítsuk el a konyhai mosogatóból a dugulást?

Töltse fel a mosogatót nagyon forró vízzel, és hagyja állni egy-két órán keresztül. A víz súlya és nyomása megszüntetheti a zsírdugót. Ha nem, használjon szennyvízcsatorna pumpát, hogy a vizet átmozgassa a duguláson, és elindulhasson a szennyvíz áramlás. A meleg, forró víz segít a zsírcsomókat feloldani és folyóssá tenni, ezáltal megszüntetheti a dugulást. A mosogató szifon szakszerű szétszerelése és kitisztítása is orvosolhatja a hibát.

Ha zsír eltömődésre gyanakszik, nagyon forró víz és ecet vagy zsíroldó mosogatószer keveréke is segíthet eltávolítani a csöveket elzáró akadályt. Hagyja hatni néhány percig, majd egy szennyvízcsatorna pumpa segítségével mozgassa meg a dugulást. Lehet, hogy ezt többször is meg kell ismételnie. Ha a mosogatón van túlfolyó, akkor érdemes a túlfolyót betömnie ronggyal, vagy szivaccsal, hogy pumpáláskor ne szívhasson fals levegőt. Ha jól csinálja a műveletet akkor bugyborékolás kíséretében megindulhat a szennyvíz lefelé.

Hogyan tisztítsuk meg a fürdőszobai mosdót vagy a fürdőkád lefolyóját?

Havonta egyszer távolítsa el a szőrt és az összegyűlt szennyeződést a lefolyóból. Ez a művelet a lefolyó típusától erősen függ. Ha van lefolyó tisztító szerviz nyílás, akkor a kis ajtót kinyitva és a szifont lecsavarozva kitisztíthatjuk, kimoshatjuk az összegyűlt trutyit. Ha nincs ilyen lehetőség akkor marad a mechanikus módszer. Ez általában olyan helyen működik, ahol vannak hosszú hajú családtagok. Egy kis drótot meg kell hajlítani, hogy a végén egy kis kampó legyen, majd ezt a drótot beledugjuk a lefolyóba és kipecázzuk az összegyűlt szennyeződést. A művelethez vékony, hajlítható drótra van szükség, sokszor elég beáldozni egy drót ruhafogast is.

Ha hagyományos huzalfogast használ, egyenesítse ki, amennyire csak lehetséges, majd hajlítsa meg az egyik végét, hogy kampót hozzon létre. Tolja át a hajlított végét a lefolyón, és kezdjen el horgászni.

Függetlenül attól, hogy melyik eszközt használja, a hajnak és az összes rátapadt törmeléket ki kell húzni. Miután az egészet eltávolította, engedjen rá zsíroldó, szappanos a forró vizet.

Ne felejtse el megtisztítani a beépített lefolyó dugókat a fürdőszobai mosdókagylóban és a kádban. Emelje ki őket a lefolyóból, távolítson el minden lerakódást és vízkövet ezekről, és egy régi fogkefével dörzsölje le a szennyeződéseket. A művelet végén öblítse le őket. Itthon sokszor nagyon kemény a víz, ennek szemmel látható jele, hogy szinte mindenre rárakódik a vízkő, amelyen a zsír és a szennyeződések meg tudnak tapadni. Ha igazán tiszta felületeket szeretne, akkor használjon vízkőoldót a fürdőszobában is. Az erős vízkőoldó intenzív habzást követően lemarja a vízkövet a szaniterekről és csillogó sima lesz utána a felület.

Távolítsa el a szőrszálakat: A legtöbb fürdőszobai dugulást a haj felhalmozódása és a tisztítószerek okozzák. Ennek orvoslásának legjobb módja az eltömődés manuális eltávolítása.

Öblítsen forró vízzel: Ha úgy tűnik, hogy a szőrtelenítés nem működik, próbáljon meg lassan önteni forró vizet a lefolyóba. Mivel a szaniterek általában porcelánból készülnek, ezért bírják a forróságot, de legyen óvatos. ha hideg porcelánba forró vizet önt, akkor elpattanhat a keletkező feszültségek hatására.

Hívjon duguláselhárító mestert: Ha a fenti tippek nem teszik átjárhatóvá a lefolyót, ideje vízvezeték-szerelőt hívni. A csöveket néha betömik az évekig felgyülemlett zsír, haj vagy egyéb szennyeződések de akár egy fa gyökerei is. Ezeket a problémákat szakembernek kell kezelnie.

Duguláselhárítás éjjel nappal szakszerűen Budapesten és pest megyében. Hívjon, ha segítségre van szüksége!

Kapcsolódó bejegyzés

  • Duguláselhárítás árakDuguláselhárítás árak Olcsó duguláselhárítás Budapest és pest megyében SOS éjjel, nappal non-stop. Hívjon ha eldugult, bedugult, nem folyik le, rossz szag van, csatornaszag van vagy egyéb probléma adódik a […]
  • Duguláselhárítás IX. kerületDuguláselhárítás IX. kerület Duguláselhárítás a IX. kerület teljes területén, Ferencváros minden részén. A 9.kerületben: Ferencváros. Duguláselhárítás olcsón, megbízható szakemberekkel. Lefolyótisztítás, kamerás […]
  • Víz és szennyvíz fertőtlenítéseVíz és szennyvíz fertőtlenítése Az ivóvíz és a szennyvíz fertőtlenítése bizonyos fokú védelmet nyújt a patogén szervezetekkel való érintkezés ellen, beleértve a kolerát, gyermekbénulást, tífuszt, hepatitist és számos más […]
  • Lefolyótisztítás módszerekLefolyótisztítás módszerek A lefolyó tisztítás egy olyan művelet, amely feloldja az eltömődéseket a szennyvíz lefolyó hálózaton belül. Ez a dugulás a feloldása után szabadon tud távozni a csatorna irányába. A […]