Lefolyótisztítás házilag

Mivel tudom kitisztítani a csatornát házilag? A csatornát többféle módon is tisztíthatod, attól függően, hogy milyen típusú csatornáról van szó és milyen problémával kell szembenézned.

Ha az otthoni mosogató vagy fürdőszobai lefolyó dugult el, akkor először is kipróbálhatod a vegyi anyagokat, például a lefolyótisztító szereket, amelyeket az érintett boltban vásárolhatsz meg. Azonban fontos, hogy ezt a módszert csak óvatosan használd, és mindig kövesd a dobozon lévő utasításokat. Ha az otthoni módszerek nem működnek, akkor érdemes lehet szakemberhez fordulni, aki speciális eszközökkel tudja eltávolítani a dugulást (például hívj a fenti telefonszámon!)

Ha nagyobb méretű csatornáról van szó, például az utcán vagy a ház körüli területen elhelyezett csatornákról, akkor a dugulás eltávolítása speciális eszközöket és szakembereket igényelhet. A csatornatisztítás során használt módszerek közé tartozik a csőgörény vagy csatornatisztító spirál használata. Használunk még nagynyomású mosót is amelyik segítségével a dugulást meg tudjuk mozdítani a csatornában, ezáltal a dugulást okozó szennyeződést haladásra bírjuk. Az egyik ilyen eszköz, amit Woma csatornatisztítóként ismernek. A WOMA egy német vállalat, amely speciális magasnyomású vízsugárral működő tisztítórendszerek, berendezések és eszközök fejlesztésére és gyártására szakosodott. Az általuk kifejlesztett technológiák lehetővé teszik a hatékony tisztítást, a festék és a rozsda eltávolítását, a felületek előkészítését, az ipari csővezetékek és csatornák tisztítását, valamint a vízvezeték-hálózatok és szennyvíztelepek karbantartását.

A WOMA számos területen alkalmazza technológiáit, beleértve az ipart, a kommunális szolgáltatásokat, az építőipart, a hajóépítést és az olaj- és gázipar. A WOMA berendezései és eszközei a világ több mint 70 országában használatban vannak, és híresek a magas minőségükről és megbízhatóságukról.

Mikor használjak Womát?

A WOMA által fejlesztett magasnyomású vízsugárral működő tisztítórendszereket és eszközöket általában akkor használják, amikor a hagyományos tisztítási módszerek nem elegendőek, vagy amikor a felületet vagy a berendezést kíméletesebben kell tisztítani. Az alábbiakban néhány olyan helyzetet sorolok fel, amikor érdemes lehet a WOMA technológiáját alkalmazni:

 • Nehéz felületek tisztítása: A WOMA kiválóan alkalmas a nagy felületek, például beton- vagy acélfelületek, járdák, utak, hidak és egyéb nagy felületek tisztítására, amelyeket nehéz hagyományos módszerekkel tisztítani.
 • Olaj- és gázipar: A WOMA berendezései és eszközei hatékonyak az olaj- és gáziparban, ahol a berendezések és gépek magas szintű tisztasága és hatékonysága elengedhetetlen. A WOMA technológiája lehetővé teszi a gépek és berendezések tisztítását anélkül, hogy károsítaná azokat.
 • Csatornatisztítás: A WOMA magasnyomású vízsugara lehetővé teszi az ipari csatornák és csövek hatékony tisztítását, valamint a szennyvíztelepek karbantartását. A technológia kiválóan alkalmas a vízvezeték-hálózatokban felhalmozódott zsír és szennyeződések eltávolítására.
 • Felület előkészítés: A WOMA technológiája kiválóan alkalmazható felület előkészítésére, például festés előtt. A magasnyomású vízsugár segít eltávolítani a régi festékrétegeket, rozsdát, szennyeződéseket és egyéb anyagokat a felületről, amelyeket a hagyományos módszerekkel nehéz eltávolítani.

Összességében a WOMA technológiája hatékony, gyors és környezetbarát megoldást kínál a nehéz felületek, berendezések és csatornák tisztítására.

A házilagos takarításhoz nem feltétlenül éri meg a Woma csatornatisztító -t megvásárolni, mivel egy ilyen berendezés ára több százezer forint. A háztartásban inkább a rendszeres meleg vizes öblítés a lényeges, illetve a nagyobb darabos szennyeződésektől kell megóvni a csatorna hálózatot, hogy ne kerüljön dugulás a rendszerbe.

Fontos, hogy a csatorna karbantartását és tisztítását rendszeresen elvégezd, még akkor is, ha nincs probléma, hogy elkerüld a dugulásokat. Használj szűrőket a mosogatókban és a zuhanyzókban, amelyek megakadályozzák, hogy nagyobb méretű szennyeződések a csatornába kerüljenek. Rendszeresen öblítsd át a csatornákat forró vízzel és egy kis mennyiségű zsírtalanító mosogatószerrel amely ecettel van kombinálva, amely segít eltávolítani a lerakódásokat és a kellemetlen szagokat.

Hogyan tudom kitisztítani a lefolyót házilag?

A lefolyók idővel eltömődhetnek a hajszálak, szappan és zsírmaradványok miatt, ami akadályozza a víz szabad áramlását. Az alábbiakban néhány egyszerű házi praktikát mutatok be, amelyekkel eltávolíthatod a lefolyóban felgyülemlett szennyeződéseket:

 1. Só és szódabikarbóna keveréke: Keverj össze egyenlő arányban szódabikarbónát és sót, majd szórd bele a lefolyóba. Önts rá forró vizet, majd hagyd hatni legalább 30 percig. A keverék segít feloldani a lerakódott zsírt és szappan maradványokat, amelyek eltömítik a lefolyót.
 2. Ecet és szódabikarbóna: Szórj egy csésze szódabikarbónát a lefolyóba, majd önts rá egy csésze ecetet. A keverék reakcióba lép, és habot képez, ami segít eltávolítani a szennyeződéseket. Hagyd hatni 5-10 percig, majd önts rá forró vizet.
 3. Forró víz és mosogatószer: Forralj fel vizet, majd önts bele 1-2 evőkanál mosogatószer. Öntsd a keveréket a lefolyóba, majd hagyd hatni 15-20 percig. Az összetevők eltávolítják a zsíros maradványokat, és megkönnyítik a lerakódások eltávolítását.
 4. Házi készítésű lefolyótisztító: Keverj össze 1/2 csésze szódabikarbónát és 1/4 csésze sót, majd adagold hozzá lassan 1/4 csésze ecetet, amíg sűrű paszta nem keletkezik. Vidd fel a pasztát a lefolyóra, majd hagyd rajta legalább egy órát. Ezután öblítsd le forró vízzel.

Fontos, hogy rendszeresen tisztítsd a lefolyót, hogy elkerüld az eltömődést. Használhatsz speciális lefolyótisztító szereket, vagy alkalmazhatsz egyik fenti módszert a megelőzés érdekében. Ha azonban a lefolyó mégis eldugulna, és a házi praktikák nem segítenek, érdemes szakember segítségét kérni.

Kapcsolódó bejegyzés

 • Duguláselhárítás XXIII. kerületDuguláselhárítás XXIII. kerület Duguláselhárítás Budapest XXIII. kerület 23.ker Soroksár azonnali indulással, akciós ár. NON-Stop, Éjjel nappal 0-24-óráig. Hívjon telefonon, ha vízszerelőre van szüksége, ha nem folyik le a víz, eldugult, kiöntött a szennyvíz. Amikor egy szennyvízcső falán a szennyeződés megtapad, akkor a cső átmérője az idő során egyre csökken, egyre szűkül, egyre kevesebb folyadékot tud elnyelni és így jelzi, hogy tisztítást igényelne. Ez a hideg vízzel működő szanitereknél WC, Piszoár, kézmosó […]
 • Duguláselhárítás Budapest kerületeibenDuguláselhárítás Budapest kerületeiben SOS Duguláselhárítás Budapest kerületeiben éjjel nappal 0-24. Több mint két évtized gyakorlattal, duguláselhárító szervizautóval, korszerű felszereléssel és olcsó árakkal várjuk hívását a fenti telefonszámon. Fővezeték duguláselhárítás: 29.900 Ft. -tól, WC - duguláselhárítás: 24.900 Ft. -tól, Csatorna nyomvonal meghatározás: 30.000 Ft. -tól, Mosogató duguláselhárítás: 19.000 Ft. -tól, Duguláselhárítás 0-24 óráig éjjel, nappal, kérjen árajánlatot. Duguláselhárítás Budapest […]
 • Vízszivattyúzás heves esőzés utánVízszivattyúzás heves esőzés után Vízszivattyúzás heves esőzés után 0-24. Hívjon ha vízszivattyúzásra van szüksége Budapesten vagy Pest megyében egész nap, hétvégén is. A heves esőzések által okozott árvizek és vízbeömlés számos problémát jelenthetnek a lakosság és a környezet számára. A csapadékos időszak után a legfontosabb teendők közé tartozik a vízszivattyúzás elvégzése. A vízszivattyúzás segít a vízszint csökkentésében és a károk minimalizálásában. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogy miként kell megfelelően […]
 • Duguláselhárítás falbontás nélkülDuguláselhárítás falbontás nélkül Duguláselhárítás falbontás nélkül 1 órán belül Budapest és Pest megyében azonnal, SOS 0-24. A dugulás a háztartásokban gyakran előforduló kellemetlen probléma, amely azonban szerencsére sok esetben falbontás nélkül is megoldható. A falak bontása nem csak költséges lehet, hanem a ház esztétikáját is károsíthatja. Ebben a cikkben öt hatékony módszert mutatunk be a duguláselhárításra, melyek falbontást nem igényelnek. Hatékony duguláselhárítás falbontás nélkül a legolcsóbban - Öt […]
 • Szennyvízcső törés a pincébenSzennyvízcső törés a pincében Eltörött a szennyvízcső? Hívjon bennünket a fenti számon Budapest és Pest megye területéről és azonnal megjavítjuk a törött szennyvízcsövet. Szakszerű csatornahálózat javítás, szennyvíz szivattyúzás, fertőtlenítéssel is SOS. Évtizedes duguláselhárítási és csatornahálózat szerelő gyakorlat. Vízszerelés azonnal, garanciával Szennyvízcső törés a pincében - Megoldások és teendők az ilyen helyzetek kezelésére A szennyvízcső törése a pincében egy bosszantó és kellemetlen probléma, […]
 • Duguláselhárítás Pest megyeDuguláselhárítás Pest megye Duguláselhárítás Pest megye településein 1996-óta éjjel, nappal 0-24. Azonnal indulunk, hívjon ha eldugult, csatornaszag van, nem folyik le a víz. Ügyeletben vagyunk Non-Stop éjjel, nappal. Korszerű szervizautóval megyünk a helyszínre. Felszerelésünk segítségével akár több száz méteres csatornát is át tudunk mosni. Kamerával a csőrendszert is meg tudjuk vizsgálni, illetve ki tudunk takarítani. Minőségi munkavégzés olcsó duguláselhárítás csőtisztítás falbontás nélkül. Speciális Woma […]