Erős vízkőoldó

foszforsavas-vizkooldoA vízkő az egyik legnehezebben eltávolítható képződmény. Gondoljuk csak a cseppkövekre, amelyek hatalmas sziklává formálódnak az évezredek alatt. Többen kérdezték, hogy vastag vízkőlerakódást WC-ről, mosdóról stb. mivel lehet eltávolítani?  A vízkő a duguláselhárítás legnagyobb ellenfele, lassan, alattomosan keletkezik és nagyon nehéz eltávolítani. A nagyon kemény vizű területeken nem ritka, hogy lavórszámra szedjük le a vízkövet a csatorna faláról. De az elektromos bojlerekben is sok problémát szokott okozni.

A vízkő gyakorlatilag vízben oldott sók és ásványi anyagok vegyülete.

A legtöbbször kalcium- és magnézium-karbonátot tartalmaz. A vízben áramló szén dioxid a vízzel együtt hidrogén karbonátot alkot. Oldott állapotban tartja ezeket a sókat és ásványi anyagokat. Képlet fomában így néz ki:

 • CaCO3 + H2CO3 ↔ Ca(HCO3)2
 • MgCO3 + H2CO3 ↔ Mg(HCO3)2

A folyamat során a szén dioxid eltávozik a vegyületből, nyomáscsökkenés, hőmérséklet emelkedés hatására, vagy a víz elpárolog.

Az oldott állapotban tartott karbonátok kiválnak a vízből és vastag lerakódást okoznak a különböző felületeken.

A lerakódások már egészen gyenge savakkal is oldhatók. Például a citromsav, vagy ecetsav eltávolíthatja a vékony vízkő lerakódást.

A vastagabb vízkő már csak brutális teljesítményű savakkal oldható.

Ilyenkor jön a képbe a sósav. Amelyik amellett, hogy nagyon veszélyes sav, gyakorlatilag minden szerves dolgot szétmar. Tehát megmarja a csempét, zománcot, fémeket, ráadásul eltérő erővel. A fürdőszobában nagyon csúnya dolgokat művelhetünk a sósavval ha nem vigyázunk.

A vízkő kiszűrése a hálózati vízrendszerből viszont nagyon költséges.

Ki kell építeni egy komplett házi vízszűrő rendszert.

Részecskeszűrőkkel, aktív szénnel, és gyantás szűrő rendszerrel. Mivel a vízkövet csak a gyantás szűrők tudják kiszűrni. Ráadásul az így kapott vizet vissza kell sózni. A házi vízszűrő betétet és gyantát rendszeres időközönként cserélni kell. Ez így több százezer forint amit csak nagyon kevesen engedhetnek meg maguknak. Mivel lehet viszont a szaniterről a lerakódott vízkövet hatékonyan eltávolítani?

A vegyészet egyik csodája, a Vexal vízkőoldó, amelyik 40%-os foszforsav tartalommal rendelkezik, és iszonyat erővel oldja fel a vízkövet.

Gyakorlatilag amikor ráfújjuk valamire, a foszforsav azonnal habzani kezd ott ahol vízkövet talál, és nyom nélkül feloldja a több milliméter vastag vízkövet is. A Clean Centerből jutányos áron megrendelhető. Van kannás verzió, de érdemes mellé egy flakonosat is rendelni, amihez kérjünk szórófejet is.

Ezt jól tudjuk használni a konyhában, az inox rozsdamentes mosogatót gyönyörűen újjá varázsolja.

Jó a fürdőszobában, a csapok, összefolyók körül eltávolítani a vízkövet. A kannás Vexal ragyogóan eltávolítja a WC-ből a vízkövet. De használhatjuk a mosógép átöblítésére is. A használata során a tömény foszforsav miatt a gumikesztyű, védőszemüveg és a szellőztetés kötelező. A VEXAL-t itt meg tudja vásárolni. (minimum rendelési összeg 20e Ft.)

Ha kis mennyiséget akar csak vásárolni egyszerre, itt megteheti.

Természetesen ha igényt tart rá, cégünk vállalja a vízkő mentesítést az Ön lakásában is a Vexal segítségével.

24 órás szolgáltatás.

Elérhetők vagyunk éjjel és nappal. Hívjon most, kérjen segítséget és tanácsot.

Tiszta munkát végzünk.

Igyekszünk, hogy az otthonában a duguláselhárítást és egyéb munkákat legtisztább módon hajtjuk végre.

KÜLDETÉSÜNK
A legmodernebb technológiát kombinálva magas tudással szolgáltatásainkat, mihamarabb a legkisebb kellemetlenséggel elvégezzük.

Vízszerelő szolgáltatások

A dugulaselharitas-akcio.hu vízvezeték szerelői az év minden napján, a hét minden napján. 24 órában rendelkezésre állunk. A munkaidőn túli vízvezeték-szerelésért, segélyszolgálatért, hétvégi munkáért, illetve ünnepnapokon is. Így gyorsan és stresszmentesen megszüntetjük a dugulást. Illetve megoldjuk a vízvezeték szereléssel kapcsolatos problémákat. A magas vízszámlák lehetnek az első jelei a csőtörésnek vagy vízszivárgásnak.

Nagy tapasztalattal rendelkezünk a vízszivárgás megszüntetésében.

Ha kell csőtörés beméréssel határozzunk meg a vízszivárgás pontos helyét. Cégünk szakembere a helyszínen megállapítja a hibát, és azonnal ki is javítja. Korszerű minden szükséges vízszerelő felszerelést tartalmazó szervizautónk van. A szerviz kocsiban nem csak duguláselhárításhoz használható eszközök vannak. Hozunk magas nyomású csőtisztító csőmosó Woma berendezést, csőkamerát a hibák feltárásához. Nagynyomású dugulás megszüntető berendezést. Ezen különböző speciális vizes szóró és tisztítófejek vannak minden feladatra.

Vízszerelők Non-Stop éjjel, nappal.

 • WC-problémák? Segítünk a WC-vel kapcsolatos problémák elhárításában.
 • Csaptelep javítása, csaptelep cseréje,
 • Zuhanyzó duguláselhárítás
 • Vízcső javítás, vízcső cseréje.

Problémákat tapasztal? Hívjon!

 • Nem lehet lehúzni a WC-t? Segítünk!
 • Eltömődött, eldugult a WC.
 • Mosogatógép duguláselhárítás.
 • Csöpögő csapok, elromlott zuhanyfej,
 • Nedves/foltos falak és mennyezet.
 • Beltéri tócsák.
 • Szivárgó csövek.
 • Magas vízszámla, amely szivárgásra utalhat.
 • Alacsonyabb víznyomás, amely szivárgásra utalhat.
 • Csöpögő bojler,

Ha vízvezeték problémával találkozik otthonában, létfontosságú, hogy a lehető leghamarabb szakembert hívjon. Budapest és Pest megye egyik vezető vízvezeték szerelő vállalkozásaként, csapatunk képzett szakemberekből áll.

A vízkövet a fürdőszobában mivel lehet feloldani?

A fürdőszobában lévő vízkövet feloldása érdekében számos otthoni megoldás létezik. Ezek közé tartoznak:

Ecetes oldat: Az ecet (ecetsav) savas kémhatása hatékony lehet a vízkő eltávolításában. Keverjen össze vízből és ecetből egyenlő arányban egy permetezőbe, majd permetezze be vele a vízköves felületet. Hagyja hatni néhány percig, majd dörzsölje át egy szivaccsal vagy kefével, és öblítse le vízzel.

Citromsav: A citromsav is savas kémhatású, és hatékony lehet a vízkőoldásban. A citromlé vagy citromsavból és vízből készült oldatot hasonlóképpen alkalmazhatja, mint az ecetes oldatot.

Kereskedelmi vízkőoldók: Számos olyan termék létezik a piacon, amelyek kifejezetten a vízkő eltávolítására lettek kifejlesztve. Ezeket általában az összetevőiknek megfelelően használják, és a gyártó utasításai szerint alkalmazzák.

Savas WC-tisztítók: Bizonyos WC-tisztítók tartalmaznak erős savakat, amelyek hatékonyak lehetnek a vízkő eltávolításában. Ezeket azonban óvatosan kell használni, és mindig kövessük az utasításokat a biztonság érdekében.

A vízkő eltávolítása során óvatosan járjunk el, és mindig ellenőrizzük a felhasznált anyagok és módszerek alkalmasságát a felület típusára és állapotára. Ha bizonytalanok vagyunk, érdemes először kipróbálni a kevésbé feltűnő területeken.

Lefolyótisztítás vegyszerekkel

Akik rendelkeznek azzal a tudással és felszereléssel, hogy kiváló minőségű vízszerelő szolgáltatásokat kínáljanak.

Megoldás a lakástulajdonosoknak éjjel, nappal. Legyen szó javításról, karbantartásról vagy telepítésről. Ügyfeleink igényeit helyezzük előtérbe. Így Ön is bízhat abban, hogy az Ön érdekeit minden lépésnél szem előtt tartjuk.

Csatorna, WC-k, mosdók, fürdők, zuhanyok , mosogatók és ereszcsatornákról legyen szó.

Ha szüksége van egy csőtisztító, duguláselhárító szolgáltatásra, sürgős esetben is, hívjon minket, hogy segíthessünk. A legkisebb váratlan dugulás is okozhat nagy problémát és kényelmetlenséget. Az eldugult lefolyó nagyon kellemetlen, dolgokat okozhat (bűz, szennyvíz visszafolyás-szivárgás) kérjen árajánlatot.