Gépi mosogatószerek

Nagyon bosszantó, amikor az órákig tartó mosogatógép programból kivesszük az evőeszközöket, edényeket. Néha azzal szembesülünk, hogy ott maradt a tojásfolt, tésztamaradék a sütőformában.. Vagy épp a villa-közökben az ételmaradék.

Nem mindig a készülékben van a hiba…

Egy magazint tesztje szerint igenis számít, hogy milyen mosogatószert használunk. Jelentős különbségek vannak a különböző gépi mosogatószer termékek hatékonysága között. A termék tesztelések során ügyeltek arra, hogy minden körülmény ugyanolyan legyen. Ugyanazt a mosogatógépet használták, ugyanazokkal a mosogatási programokkal. Ugyanazokkal a szennyeződésekkel kellett megbirkóznia a különböző termékeknek.

Régebben nagyon népszerűek voltak a mosogatógép tabletták.

Mára a piaci kínálat jelentősen megváltozott. Előnyösebb a folyékony mosogatószer használata. A régi mosogatógép tabletták is sokat fejlődtek elődeikhez képest. Mégis találkozhatunk azzal a jelenséggel, hogy nem oldódik fel teljesen a tabletta. Dugulást okoz, vagy valahol lerakódik az edények sarkában. Ezzel szemben a folyékony mosogatószer állagából fakadóan is könnyen oldódik, pontosabban hígul.

Nem képez lerakódásokat és teljes egészében felhasználódik a mosogatás folyamán.

A tabletta másik nagy hátránya, hogy nem érheti víz felhasználásig. Ebben a szempontban is viszi a pálmát a flakonban tárolt folyékony mosogatószer.

A jelenleg forgalomban lévő folyékony gépi mosogatószerek gyermekbiztos kupakkal vannak lezárva. A melléöntést elkerülendő praktikus csőrös kialakításnak köszönhetően a betöltése egyszerű. Kimagasló tisztító hatás párosul a mérsékelt habzás mellé.

Így az öblítés teljes mértékig eltávolítja a mosogatószert.

A fogyasztói tapasztalatok is igazolják a gyártók gyors ütemű termék tökéletesítésére irányuló igyekezeteit. A kényelmes, megbízható, felhasználhatóság jegyében. Nem igényel duguláselhárítás igénybevételt mert nem okoz dugulást, sőt leszedi a szennyvízcső faláról a szennyeződést.

Értékelési szempontok

Tisztítás: 30%

A laborban evőeszközöket és különböző anyagból készült edényeket összekoszoltak különféle eredetű szennyeződésekkel. Teával, odaégett tejjel, tojássárgájával, fasírozottal, tésztával és még sok egyébbel. Ezután 45 fokos programmal elmosogatták azokat. Majd két szakértő vizsgálta, hogy maradt-e bármilyen szennyeződés az edényeken, evőeszközökön.

Folt mentesség: 15%

Porcelánból, többféle üvegből, műanyagból készült tárgyak. Evőeszközök 21-es keménységű vízzel öblítették, a harminc alkalommal, 50 fokos programmal. Két szakértő speciális fény alatt vizsgálta bármilyen folt lerakódás vagy egyéb képződött réteg jelenlétét.

Száradás: 15%

Többféle üvegből, porcelánból, műanyagból készült tárgyak. Evőeszközök ugyancsak 21-es keménységű vízzel. 50 fokos programmal tettek mosogatásba. Majd a program lejárta után 30 percig hagyták állni az edényeket. Kis vízcseppek számolásával állapították meg az edények száradásának mértékét.

Vízkő megelőzés: 15%

Többféle üvegből, porcelánból, műanyagból készült tárgy. Evőeszköz 21-es keménységű vízzel öblítették 30 alkalommal, 65 fokos programon. Speciális fénynél két szakértő vizsgálta, hogy található-e vízkőlerakódás nyoma.

Kíméletesség: 10%

Többféle üvegből, porcelánból, műanyagból készült edény. Evőeszköz 50 fokos programmal, 300 alkalommal öblítették, az első pár alkalomnál 0-ás majd 1-es és végül 21-es keménységű vízzel. Minden alkalommal újra koszolták az edényeket. Két mosogatás közt 30 perc szünetet hagyva, hogy le tudjanak hűlni az edények. Két szakértő vizsgálta a felületi sérüléseket.

Környezetvédelem: 10%

Szakértő vizsgálata, mennyi szemét keletkezik a mosogatásnál a csomagolóanyagból. Mennyi víz volt szükséges a szerben található, különböző káros anyagok biztonságosra hígulásához. Modellezték, hogy az összetevők milyen mennyiségben lehetnek károsak. Főleg a folyó- és élővízben különböző organizmusokra.

Csomagolás: 5%

Egy szakértő közreműködésével vizsgálták a címkén szereplő felirat olvashatóságát. A használati utasítás érthetőségét, és a feltüntetett mennyiséghez képest eltért-e a csomagolásban található mosogatószer mennyisége.

Nem tértünk még ki a gél alapú mosogatószerekre.

Ezeka tapasztalatok szerint nem érnek a tabletták nyomában. Ha valaki mégis kísérletezni vele, a Somat-ot érdemes kipróbálni. Könnyű az adagolása, a rövid- és gyors programok alatt teljesen feloldódik. Ezt a szert a fogyasztóvédelmi magazin mégsem javallja a használatát.

Folyékony gépi mosogatószer előnyt élvez a fogyasztói piacon olcsósága miatt is. Nem mattítja be az üvegpoharakat és dugulás sem jelentkezett a használatuk óta.

Összegezve a folyékony gépi mosogatószer előnyeit:

  • A gépi tablettánál olcsóbb.
  • Biztonságos, műanyag, gyermekzárral ellátott flakon.
  • Korlátlan ideig tárolható.
  • Párás nedves helyen is tárolhatunk.
  • Kiváló tisztítás, nagy hatékonyság.
  • Nincs foszfátlerakódás.
  • Fékezett habzású.
  • Kisebb mosogatási töltetnél is könnyen adagolható..
  • Egyszerű betölthetőség.
  • Gyengébb minőségű üveg termékeket nem koptatja.

Jó minőségű mosogatószer: Somat Multi Perfect Gél

Kétkamrás technológia, ami a piacon egyedülálló. Ezzel garantálja a teljesítményfokozók megfelelő kombinációját és a maximális tisztítóerőt. Modern mosogatógépek megfelelő multifunkciós gépi mosogatószere. Üvegvédelem, alacsony hőmérséklet aktivátor, regeneráló só funkció.

Gazdaságos, Duo pakkban érdemes vásárolni. A piaci kínálat itt is igen széles, árfekvésben találhatunk termékeket. Napjainkban egyre több háziasszony tér át a tablettáról folyékony gépi mosogatószerre.

A számos előnnyel szolgáló mosogatógép egyre elterjedtebb a háztartásokban.

Az árak egyre kedvezőbbek, egyre elérhetőbb a háztartások számára.

Érdemes megfontolni a lakásfelújításnál vagy –építésnél, a beépített konyha kialakítása során a későbbi telepítési hely kialakítását. Akkor is ha csak későbbre tervezzük a mosogatógép beszerzését. Egy kis odafigyeléssel, vízkövesedés megelőzésével sokat tehetünk.

A rendszeres karbantartással évekig egy hasznos berendezés fogja segíteni és megkönnyíti a mindennapjainkat.

Ajánlatunk: Csőtörés Bemérés 0-24